Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Megható, ezt írta a rendőrség a verőcei tragédia utolsó áldozatáról

Vágólapra másolva!
Megható fotóval és sorokkal jelentette be a rendőrség, hogy tovább keresik a motorcsónakbaleset utolsó áldozatát.
Vágólapra másolva!

Nem hagyja annyiban a dolgot a rendőrség, legalábbis a Budapesti Rendőr-főkapitányság bejegyzése alapján nagyon úgy tűnik - írja a Magyar Nemzet.

A legújabb bejegyzésükben azt írják,

 nem adják fel a kutatást, haza fogják vinni a fiatal lányt.

Keressük a 18 éves Balogh Daniellát, aki nyolcadmagával azon a kis hajón ült, ami egy szállodahajóval ütközött Verőcénél - írják.

A lányról egy képet is mellékeltek a bejegyzésben. Daniella a tragédia utolsó áldozata, akit még keresnek a verőcei tragédia után, a többiek földi maradványait már megtalálták, miután

 vasárnap egy Olivér nevű 30 éves férfira bukkantak rá.

Mint az Origó arról beszámolt, május 18-án éjjel Verőce térségében a Dunán egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyiküknek sikerült éjszaka partra úsznia, és miután segítséget kért, súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Két áldozat holttestét nem sokkal a baleset után megtalálták. A katasztrófavédelem és a rendőrség a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből kutatást indított a hajó eltűnt utasai, összesen öt személy után. A rendőrök a balesetben érintett szállodahajót Komáromnál állították meg.

A rendőrség május 20-án tette közzé az eltűnt személyek nevét és fényképét. Május 22-én találták meg az egyik áldozat holttestét, május 23-án Sződligetnél azonosították a baleset egyik áldozatát, május 24-én pedig az imént említett  39 éves László holttestét is megtalálták.

A verőcei hajóbalesettel kapcsolatban számos kérdést kell megválaszolniuk a hatósági vizsgálatoknak. Miként az Origo megírta, az eddig napvilágot látott információk alapján a motorcsónak vezetője 

ittas lehetett, így indokolatlan irányváltásokkal, a folyó teljes szélességét kihasználva manőverezett, míg nagy sebességgel hajtott neki az automata vezérlésű szállodahajónak.

Szakértők szerint ugyanakkor az is könnyen elképzelhető, hogy a balesetből a szállodahajó legénysége semmit nem vett észre. 

Hogy miben hibázhatott a motorcsónak vezetője, arról itt írtunk.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről