Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

A verőcei hajóbaleset újabb áldozatát találták meg vasárnap

Vágólapra másolva!
Szigetújfalu közelében találták meg a verőcei hajóbalesetben eltűnt V. Olivér holttestét.
Vágólapra másolva!

A BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán megjelent bejegyzés szerint a 30 éves férfi holttestére Szigetújfalu közelében találtak rá.

Ahogy az Origo megírta, a rendőrség pénteken délután találta meg a verőcei hajóbaleset ötödik áldozatát, a 39 éves Lászlót. A holttestet Göd környékén azonosították.

Mint az Origón arról beszámolt, május 18-án éjjel Verőce térségében a Dunán egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyiküknek sikerült éjszaka partra úsznia, és miután segítséget kért, súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Két áldozat holttestét nem sokkal a baleset után megtalálták. A katasztrófavédelem és a rendőrség a parton, a vízen és a vízben, valamint hőkamerás és egyéb drónokkal a levegőből kutatást indított a hajó eltűnt utasai, összesen öt személy után. A rendőrök a balesetben érintett szállodahajót Komáromnál állították meg.

A rendőrség május 20-án tette közzé az eltűnt személyek nevét és fényképét. Május 22-én találták meg az egyik áldozat holttestét, május 23-án Sződligetnél azonosították a baleset egyik áldozatát, május 24-én pedig az imént említett  39 éves László holttestét is megtalálták.

A verőcei hajóbalesettel kapcsolatban számos kérdést kell megválaszolniuk a hatósági vizsgálatoknak. Miként az Origo megírta, az eddig napvilágot látott információk alapján a motorcsónak vezetője 

ittas lehetett, így indokolatlan irányváltásokkal, a folyó teljes szélességét kihasználva manőverezett, míg nagy sebességgel hajtott neki az automata vezérlésű szállodahajónak.

 Szakértők szerint ugyanakkor az is könnyen elképzelhető, hogy a balesetből a szállodahajó legénysége semmit nem vett észre. 

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság közlése szerint, bár a baleset térségében a kisgéphajókra sebességkorlátozás nincs, de szabály az, hogy „a hajónak mindenkor biztonságos sebességgel kell haladnia, továbbá az időjárási, a forgalmi és a hajóút viszonyoknak, valamint a hajózás biztonságát befolyásoló egyéb körülményeknek megfelelően kell vezetni.”

A szállodahajó kapitányát a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte. A bíróság szerint a kényszerintézkedésre azért volt szükség, mert attól tartottak, hogy a cseh férfi megszökik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről