Sikkasztott pénzből fizetett prostituáltakat a spanyol fociszövetség elnöke

Horizontal
President of the Spanish Football Federation, Luis Rubiales, attends a press conference at Krasnodar Academy on June 13, 2018, ahead of the Russia 2018 World Cup football tournament. Spain sacked coach Lopetegui just two days before the team's opening game against Portugal at the World Cup, Spanish football federation chief Luis Rubiales confirmed on June 13, 2018. In a surprise announcement on June 12, Real Madrid named Lopetegui as their next manager to start work after the tournament in Russia, sparking outrage among the federation and Spanish fans at the timing of the announcement. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A spanyol El Mundo című napilap azt írja, Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke állítólag a szövetség számlájáról sikkasztott pénzből szervezett meg egy szexorgiát.

Mindezt Rubiales nagybátyja, Juan Rubiales állítja, akit unokaöccse 2020-ban kirúgott a szövetség kabinetfőnöki posztjáról.

A szövetség elnökét azzal vádolják, hogy 2020 elején a szövetség pénzéből finanszírozott egy magánpartit nyolc-tíz lánnyal egy Salobrena városában lévő villában. A szexpartit állítólag "munkahelyi rendezvényként" könyvelték el, de Rubiales nagybátyja azt mondja, ez korántsem egy céges összejövetel volt.

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Juan Rubiales állítása szerint a ház bérleti díja és a lányok "fizetése" kizárólag Luis Rubiales és legközelebbi tanácsadói kedvtelésére szolgáltak, a költségeket pedig a Spanyol Labdarúgó Szövetség pénzéből fizették.

Juan Rubiales azt is elmondta, hogy 2020-ban az unokaöccse utasította, hogy találjon módot arra, hogy pénzt szerezzen az apjának, aki akkoriban a Motril városának polgármestere volt.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség határozottan visszautasított minden vádat, a közleményében pedig azt írta, hogy az említett rendezvényen a szállást minden résztvevő teljes egészében kifizette, beleértve Juan Rubialest is. Sem a személyzet, sem a spanyol szövetség nem vett részt semmilyen szabálytalanságban.