Társoldalunk:

Janics Natasa elaludt a kozmetikusnál

Bár Angyal Zoltán szövetségi hivatalos - óvatosan visszafogott - előrejelzésében Janics Natasa neve nem szerepel a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai aranyesélyesei között, a 22 éves bácskapalánkai kajakoslány azért a legnagyobb favoritok közé tartozik Athén előtt. Két számban is: k-1 500 és k-2 500 méteren, utóbbiban Kovács Katalin párjaként, azaz a mögötte elhelyezkedő beülőben.

A magyar állampolgársággal fél éve rendelkező Janics jelenleg társnőivel együtt Szolnokon készül a Holt-Tiszán, Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredzőnő irányításával.

"Sokan kérdezgetik, nem vagyok-e fáradt, s a válaszom az: de, fáradt vagyok. Olyannyira, hogy pár perccel ezelőtt el is aludtam a kozmetikusnál, pedig igencsak intenzíven dolgozott a fejemen. Rendes körülmények között felszisszentem volna a fájdalomtól, de én inkább elbóbiskoltam" - mondta a DÉMÁSZ-Szeged világ- és Európa-bajnoknője, aki a sydneyi olimpián még jugoszláv színekben szerzett negyedik helyezést.

Janics szerint a hangulat megfelelő a táborban, neki legalábbis jó a hangulata, hiszen olyan típus, hogy semmi sem érdekli, csak az edzés, az edzés és az edzés. "Szolnokon emberfeletti penzumokat teljesítünk, de másképp nem is megy. Picit zavar, hogy vannak olyan szurkolók, akik már előre elkönyvelték a három női kajakos aranyérmet, köztük azét a két számét, amelyekben én indulok. Azokat a versenyeket azonban előbb teljesíteni kell, senkinek sem adják oda előre az aranyérmet" - mutatott rá Janics.

Aki ismeri a szőke kajakoslányt, az tudja, önmagával szemben maximalista. "Létezik egy hivatalos célkitűzés, és létezik a saját magammal szembeni elvárásom. Én csak akkor lennék elégedett, ha az egyénit és a párost is sikerülne megnyerni."

Az athéni evezős- és kajakpálya hírhedten szeles. "Engem ez nem zavar, Sydneyben is erős szél fújt, nemrégiben a poznani Európa-bajnokságon is, mégis jól ment a versenyzés. A külső körülményekkel nem szabad foglalkozni, az ember törődjön csak önmagával, próbálja meg kihozni a maximumot."

A magyar kajak-kenu válogatott augusztus 21-én utazik el az olimpiára. "Na, ez az egy dolog, ami zavar, ugyanis 23-án már elkezdődnek a versenyeink, s kétnapos ráhangolódás igen kevésnek tűnik. Nem tudom, miért van ez így, de egy pár nappal korábban kimehetnénk. De ezen tényleg nem múlhat a jó szereplés..."

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK