Vágólapra másolva!
Még Karl Erik Böhn vezetőedző is elismerte, bután játszott csapata, a Győri Audi ETO KC a román Valcea elleni Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. Az elmúlt egy hónap elveszített bajnoki félidői, a hazai Itxako elleni iksz, illetve a larviki súlyos vereség már jelezte, bekövetkezhet a baj. Szerencsére szombaton, a veszprémi visszavágón lehet javítani.

Az első félidő pazar játéka, és a 17-13-as vezetés után érthetetlen módon szétesett a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatának játéka a Valcea elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben, és a 35-31-es vereséget a végén még tisztes eredménynek lehetett elkönyvelni.

A második félidő első 14 perce ugyanis rémálomba fordult, a hazaiak 15-4-es sorozatot produkáltak, a végső diadalt pedig még a román Pro Sport is úgy kommentálta, hogy a győriek Görbicz, Lekic, Löke triója együtt olyan veszélyes volt, mintha a futballpályán Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egy csapatban futballozna.

"Hülye hibákat követtünk el a második félidőben, az eredmény lehetett volna egy-két, de akár tízgólos vereség is" - mondta Böhn, akivel az elmúlt egy hónapban leült a csapat.

Annak ellenére, hogy a bajnokságban veretlen, egy BL-döntőbe igyekvő együttes nem engedheti meg magának, hogy Érden, majd Kiskunhalason még vesztésre álljon az első félidőt követően, és bár megfordítsa az eredményt, mégis ezeken a meccseken kapja a legtöbb gólt.

De ezt lehet mondani az utolsó BL-meccsekre is: az Itxako elleni hazai döntetlen (25-25) óta ugyanis egy méretes zakó Larvikban (25-32), majd a mostani valceai vereség következett.

Nem beszélve arról, hogy Böhn a németek elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőt gyakorlatilag feladta, és nem szerepeltette a legjobbakat, lehet, éppen az a pörgés hiányzott most saját tanítványaiból.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Valcea edzője, Radu Voina büszkén emlékezett vissza a két évvel korábbi elődöntőre, amikor a győri 25-25-ös eredmény után csapata hazai pályán 24-20-ra legyőzte a Győrt, és ezzel bejutott a BL döntőjébe. A helyzet most annyiban különbözik, hogy a hazai négygólos sikert követi egy idegenbeli visszavágó.

"A lányok megérdeklik a tiszteletet, nagyon keményen küzdöttek, és bizonyították, mennyire vágynak a fináléba kerülésre" - nyilatkozta, hozzátéve, nagyon dühös volt az első félidő után. "Mérges voltam, mert a kézilabdát nem lehet ütközés nélkül játszani. Amorim lendületes volt, Görbicz és Löke játékkapcsolatát sem tudtuk megakadályozni, így alakulhatott ki a nagyobb különbség. Szünet után jöttek az ütközések, a győri támadásokat mélységben meg tudtuk fogni, ezzel a dolgok teljesen megváltoztak."

Szerinte a csapat még a győzelem után sem számít favoritnak. "Azt már korábban elmondtam, ez a csata valóban két meccsen dől el. A Győrnek 60, nekünk 40 százalék az esélyünk, csak azért, mert győztünk, nem váltunk favorittá."

Voinát a találkozó után ápolni kellett, mert leesett a vércukorszintje. "Valamiben meg kell halni" - viccelődött a szakember, aki a Gazeta Sporturilornak azt mondta, bekapott négy cukorkát, és máris jobban lett.

A Győr korábbi játékosa, Aurelia Bradeanu szerint a visszavágón is van esély, éppen azért, mert a Győr sem hazai pályán játszik majd. "Nagyobb csarnokban játszunk majd, mint Valceában, Veszprémbe ugyanis 6000 néző fér be. A Győr éppen azért vitte oda a meccset, hogy 2500 embernél többen láthassák, de nekik is hátrány lesz, hogy nem a megszokott pályán kéziznek, ott, ahol nap, mint nap edzenek" - mondta.

A visszavágót április 7-én, szombaton 16 órakor rendezik a Veszprém Arénában, az összecsapást a francia Thierry Dentz, Denis Reibel kettős vezeti.