Ezt mondta Golovin Vlagyimir a női kéziválogatott drámai vb-meccse után

GOLOVIN Vlagyimir
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Szenegál - Magyarország mérkőzésen a svédországi Göteborgban
Vágólapra másolva!
A dán-svéd-norvég közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében a magyar válogatott 26-22-re kikapott a társházigazda Svédországtól. A mérkőzés után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és Vámos Petra is értékelte a látottakat.

Golovin Vlagyimir szerint a második félidő elején sokat hibáztak

"Megint darabosan sikerült a második félidő első 10 perce, a helyzetek kimaradtak, a védekezésünk nem működött jól. Sok távolság volt két ember között, az ellenfél pedig kihasználta a hibákat. Nem éreztem mentális blokkot, mint a Montenegró elleni meccsen" - kezdte értékelését az M4 Sportnak a magyar válogatott szövetségi kapitánya a svédek elleni vereség után.

Golovin Vlagyimir szerint a második félidőben már nem működött jól a csapatvédekezés Forrás: MTI/Illyés Tibor

Sokszor lőttünk kapufát is, vagy lábat talált a lövésünk, az ilyenek pedig az ellenfeleknek adnak pluszt, akik éltek is vele. A fáradtság is szerepet játszhatott a második félidei gyengébb teljesítményünkben, ezért is működhetett rosszul a védekezés. Sajnos nem sikerült a negyeddöntő, de nagyon fontos a következő találkozó, a horvátok elleni meccs. Azt meg kell oldani" - utalt arra Golovin Vlagyimir, hogy a horvátok ellen egy jó eredménnyel még lehet esélye a magyar csapatnak arra, hogy elcsípjen egy olimpiai selejtezős helyet.

Vámos Petra szerint a világklasszis svédek szintjét kellene elérni

"A védekezés volt a kulcsa annak, hogy végig uralni tudtuk az első félidőt, a kulcsjátékosaikat viszonylag jól tudtuk tartani, és ez a második félidőben már egészen jött össze; többször megtalálták a területeket egy az egyben, úgy érzem ez volt az oka annak, hogy a második félidőben kicsúszott a kezünkből a mérkőzés" - mondta a meccsen hat gólig jutó Vámos Petra.

"Amellett, hogy a védekezésünk nem volt annyira feszes a második félidő elején, elöl is ziccereket hibáztunk, és ezen dolgoznunk kell, mert már másodszorra fordul elő, hogy ott van a kezünkben az előny és nem tudunk élni a lehetőséggel.

Nyilván most nehéz a pozitívumokat nézni, de ebbe kapaszkodunk és megyünk tovább" - tette hozzá a Debrecen kiválósága.

Vámos Petra 6 gólig jutott a svédek elleni meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem sűrűn szokott előfordulni, hogy cserét kérek, ma ez többször is megtörtént. Teljesen más tempóban játszanak a svédek, mint bármelyik más eddigi ellenfelünk. Nyilván ez kicsit a sorozatterhelésnek is betudható, hogy a fáradtság már szerepet játszik. Nagyon jó csapat a svéd válogatott, fizikálisan is rendben vannak, nekünk is erre a szintre kell fejlődnünk. Azért sok pozitívumot tudnék kiemelni ebből a mérkőzésből - nyilván negatívumokat is - összességében azt gondolom, hogy ezt ki kell még elemeznünk, hogy pontosan hol csúszott el ez a meccs.

ezért jött kívülről a biztatás, hogy kapaszkodjunk még és az utolsó energiánkat is mozgósítsuk" - árulta el Vámos Petra, aki szerint a horvátok elleni hétfői meccs élet-halál csata lesz a válogatott számára.