Vágólapra másolva!
Hazaküldték a francia rögbiválogatott sztárját, Melvyn Jaminet-t, miután rasszista botrányba keveredett. A 25 éves játékos Argentínában szerepelt éppen a nemzeti csapattal, de a kijelentései után távoznia kellett.

A Melvyn Jaminet megnyilvánulásáról készült videó az internetre került fel, és keltett nagy felháborodást.

Melvyn Jaminet
Melvyn Jaminet rasszista kijelentést tett
Fotó: AAndres Larrovere / AFP

Rasszista botrányba keveredett a sztárjátékos 

A felvételen a játékos látható sétálás közben, amint a következőket mondja: 

"Az első arabot szétvágom, akit meglátok az utcán"

A bejegyzést gyorsan eltávolították, de a videó hatalmas vitát váltott ki. A Francia Rögbi Szövetséget (FFR) sem nézték jó szemmel a megnyilvánulást, és azonnali hatállyal hazaküldték a játékost Argentínából, ahol jelenleg a válogatott szerepel - írja az Aftonblanet.

„Az FFR határozottan elítéli Melvyn Jaminet megnyilvánulását a közösségi médiában elterjedt videóban. Az ilyen megjegyzések teljesen elfogadhatatlanok, és ellentétesek a sportágunk alapvető értékeivel”

– írja a szövetség a közleményében. "Belső vizsgálat folyik a rendkívül súlyos megjegyzések miatt, megtesszük a a megfelelő intézkedéseket" - írja a szervezet.

Jaminet az Instagram-történetében kommentálta a videót vasárnap este.

"Szégyellem a szavaimat" - írta Jaminet az Instagramon. - Elnézést mindenkitől. Nagyon sajnálom és szégyellem a szavaimat. Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni. Megértem, hogy sok embert megbántottam, és szeretném egyértelművé tenni, hogy kijelentéseim nem tükrözik sem az én, sem a francia rögbiválogatott értékeit” – írta. 

Melvyn Jaminet
Melvyn Jaminet bejegyzése

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!