Vágólapra másolva!

Porcelánkezei miatt vonult vissza Hamed

A korábbi pehelysúlyú világbajnok, Naseem Hamed rendkívül sérülékeny kezei miatt hagyta abba a bokszot. Beinjekciózva már nem tudott teljes erővel ütni.

Az extrém viselkedéséről, parádés bevonulásairól, és egyedülálló bokszstílusáról ismert brit Hamed nemrég egy interjú során elmondta, miért is tűnt el az ökölvívás világából.

Hamed 2001 áprilisában kikapott Marco Antonio Barrerától, rá egy évre pedig begyűjtött egy igen sótlan győzelmet a spanyol Manuel Calvo ellenében.

"Komoly problémák voltak a kezemmel, ami miatt nem tudtam már megfelelő erővel ütni. Be kellett injekciózni a kezeimet a meccseimre, majd mikor a végén levágtuk róluk a kesztyűt, már olyan dagadtak voltak, mint két léggömb. A helyzet képtelenné vált, nem tudtam úgy bunyózni, hogy nem volt megfelelő töltet az ütéseimben" - árulta el a korábbi világbajnok.

"Minden idők egyik legnagyobb ütőjének számítottam, de úgy, hogy a kezeid olyan törékenyek, mint a porcelán, és állandóan megsérülsz, nehéz ezt a sportágat művelni. Ha a kezeim rendben lennének, örömmel visszatérnék. Huszonegy évig, hétéves koromtól bokszoltam, imádom ezt a sportágat, hiányzik nagyon és szerintem én is hiányzom neki" - kesergett Hamed.