Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy a négy megszerezhető kvótából mindössze eggyel zárják a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot a magyar kenusok, miután a 200 méteren érdekelt Bozsik Attilának nem sikerült bejutnia a vasárnapi döntőbe.

A magyar versenyző csupán ötödik helyen ért célba szombati középfutamában, így a zárónapon a B vagy C döntőben szállhat vízre. Ebben a számban az első hét jut londoni indulási joghoz, így ez a kvóta - legalábbis egyelőre - elúszott. A hazaiak C-2 1000-en sem kvalifikálták magukat a döntőbe, azaz a szombaton, egy kilométeren aranyérmes Vajda Attila gyűjtött egyedül kvótát. Javításra még a jövő májusi, európai olimpiai kvalifikáción lesz lehetőség.

A többi magyar egység jól teljesített a középfutamok során. K-1-ben Molnár Péter és Paksy Tímea nagyon közel került a londoni kvóta kiharcolásához, miután második helyükkel mindketten bejutottak a legjobb kilenc közé, ahol az első nyolc kajakos indulási jogot szerez országának. A Sík Márton, Beé István duó ott lesz a K-2 A döntőjében, köszönhetően annak, hogy hatalmas csatában elcsípte a második, még biztos továbbjutást érő pozíciót futamában. Ebben a számban az első hatnak jár majd 2-2 londoni kvóta.

Az olimpiai műsorban nem szereplő számok közül férfi C-2-ben Horváth Gábor és Foltán László második, a női C-1-ben Takács Kincső harmadik lett középfutamában - mindkét egység kvalifikálta magát a döntőbe.

A Kovács Katalin, Kozák Danuta kajakpáros már a délelőtti előfutamban elért győzelmével bejutott a döntőbe 200 m-en, ahol így a hét számból hatban lesz magyar hajó a finálékban.

A szombati döntők 14.27-kor rajtolnak, két számban (női K-2 500 m és férfi K-4 1000 m) olimpiai kvótákért is küzdenek a magyar versenyzők.

A további szombati program:
13.27: B és C döntők
14.26: A döntők (női C-2 500 m, női K-1 500 m, férfi K-1 500 m, férfi C-1 500 m, férfi K-2 500 m, női K-2 500 m, férfi C-2 1000 m, férfi K-4 1000 m)
16.40: váltó előfutamok