Vágólapra másolva!
Bizakodóan nyilatkozott Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, aki szerint bár Douchev-Janics Natasát a szerbek, a bolgárok és az oroszok is hívják, magyar színekben folytatja pályafutását. A sportvezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, bízik benne, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin is folytatja az edzősködést, abban viszont nem biztos, hogy a szövetségi kapitányi poszt megmarad.

Ha marasztalná a többség, akkor márciusban újraindulna az elnökválasztáson, és a zökkenőmentes váltás érdekében még két évet vállalna a Magyar Kajak-Kenu Szövetség élén Baráth Etele.

A szövetségi elnök a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, Douchev-Janics Natasában benne maradt egy olimpiai arany.

"Natasának csodálatos a pályafutása, a londoni ezüst- és bronzérem miatt sajnálni nem kell. Magyar színekben fogja folytatni, itt van háza, ő azt jelezte felénk, hogy marad. Miután neki szerb állampolgársága van, a csábítás nagy, de hallottam arról, hogy a bolgárok, sőt az oroszok is szeretnék, ha náluk kajakozna tovább."

"Szerintem Fábiánné Rozsnyói Katalin addig fogja folytatni, amíg talál maga mellé egy olyan edzőt, akinek át tudja adni a tudását. Bízom benne, hogy még egy darabig folytatja" - mondta, hozzátéve, számára a legkellemesebb meglepetést a Kökény-Dombi 1000 méteres páros aranyérme okozta.

Baráth szerint Storcz Botond nem volt a legnépszerűbb kapitány, de következetes elvei nagyon becsülendőek.

"Egy átszervezés során szeretnénk a szakágakra külön felelősöket kijelölni, így azt nem tudom, hogy megmarad-e egyáltalán a szövetségi kapitányi poszt."