Vágólapra másolva!
Hosszú Katinkának nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi viadalon vasárnap, így nem lesz ott az ötkarikás játékokon.

A 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog (kvóta) megszerzésével, ám a fináléban elért 2:18,41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11,47 perc), ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott hatodszor is az ötkarikás játékokon – írta az MTI.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka nem lesz ott a párizsi olimpián
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hosszú Katinka nem lesz ott a párizsi olimpia úszóversenyein

Hosszú Katinkának szombaton 400 méter vegyesen sem sikerült megúsznia a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet Rómában, akkor az előfutamban 4:42,97-es, a döntőben 4:49,47-es időt ért el, így elmaradt a 4:38,53-as ötkarikás szinttől.

Férfi és női 200 méteres hátúszásban nem változott a magyarok erősorrendje, miután Kovács Benedek és Burián Katalin sem tudott javítani legjobbján, ezekben a számokban így Kós Hubert és Telegdy Ádám, valamint Molnár Dóra és Szabó-Feltóthy Eszter indulhat majd Párizsban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!