Vágólapra másolva!
A tenisz vezetői jóváhagyták azt a szabálymódosítást, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megkérjék a labdás gyerekeket, adják át nekik izzadt törölközőjüket a mérkőzések alatt.

A koronavírus-járvány elterjedése előtt gyakori jelenségnek számított, hogy a teniszmeccseken a labdás gyerekek a labdamenetek között fehér törölközővel a kezükben sprinteltek a játékosokhoz. Később a higiéniai szabályokon szigorítottak, így a sportolóknak maguknak kellett odafáradniuk a törölközőjükhöz. A sportág vezetői azonban úgy gondolják, mivel már régóta nincs járványhelyzet, vissza kellene térni a régi regulához, hogy a menetek között eltelt idő, ezáltal a meccsek ideje is lerövidüljön.

Visszahoznak egy régi szabályt a teniszben
Fotó: AFP  (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Őrjöngenek a szurkolók a régi-új szabály miatt

"Minden ATP versenynek meg kell felelnie ennek a rendelkezésnek. Ez a szabálymódosítás Wimbledon után lép életbe" - olvasható a közösségi médiában. A szurkolók közül rengetegen felháborodtak a döntésen, többen is hangot adtak véleményüknek a visszahozott szabállyal kapcsolatban. Íme, néhány ezekből:

  • "Szörnyű és undorító. Egyáltalán nem higiénikus."
  • "Már így is sokat zaklatják a labdaszedőket a játékosok, ha nem kapják időben vissza a labdát."
  • "Nevetséges! A jelenlegi rendszer jól működik, nem a labdaszedő gyerekek dolga lenne ez."
  • "A saját izzadt törölközőikkel törődjenek csak a teniszezők. Fogják csak meg a saját, rohadt törölközőiket."

A régi szabály visszahozására Wimbledonban még nem kerül sor, ám a következő ATP-tornákon, Hamburgban, Newportban, Gstaadban és Bastadban már érvénybe lép.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!