Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga úgy döntött, hogy a hazai futballélet tradicionális szereplője, a korábban hatszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes Vasas bizonytalan gazdasági helyzete miatt egyelőre nem vehet részt az NB I/B hétvégén rajtoló tavaszi szezonjában.

Szieben László, az MLL ügyvezető igazgatója kedden ismét tárgyalt az együttes képviselőivel, de mivel a liga által követelt feltételeknek a piros-kék klub nem felelt meg, kezdeményezi az MLSZ-nél a Vasas játékjogának felfüggesztését. A korábbi hivatalos információval ellentétben egyébként nem az MLSZ, hanem a liga elnöke, Demján Sándor intézkedik arról, hogy felfüggesszék a súlyos anyagi gondokkal küszködő Vasas játékjogát.

Amíg az angyalföldiek nem rendezik adósságaikat és nem igazolják ennek tényét, addig a második vonal tizenkilenc csapata közül jelenleg tizenegyedik helyezett együttes nem léphet pályára. A szabályok szerint amennyiben négy találkozón nem áll ki, akkor visszaminősítik a BLSZ-bajnokságba, azaz az ötödosztályba.

Az angyalföldi csapat a sorsolás szerint szombaton a Diósgyőr otthonában kezdte volna a tavaszi szezont, mivel azonban a vendéglátók pályája használhatatlan, a meccset elhalasztották. Ha a Vasas ezután következő három mérkőzésén nem tud pályára lépni - amit a nem tisztázott pénzügyi helyzet automatikusan maga után von -, akkor kizárják a másodosztályból.

Iványi Károly, a Vasast működtető kft. ügyvezető igazgatója természetesen csalódottan vette tudomásul, hogy az MLL az együttes játékjogának felfüggesztését kéri. "Úgy érzem, ha a liga egy kicsit megértőbb, lehetővé vált volna, hogy a tavaszi szezonban is játszhassunk. Mindig optimista vagyok, de a kialakult helyzetben úgy gondolom, hogy a következő hetekben sem tudunk majd megoldást találni a problémákra" - mondta Iványi.

Anettka az NB I/B-be igazolt/sport/magyarfoci/20030130anettka.htmlListavezetőként telel a Pécs az NB I/B-ben/sport/magyarfoci/20021201nbib.html

Az 1911-ben alapított angyalföldi klub hatszor (1957, 1961, 1962, 1965, 1966, 1977) nyerte meg az élvonalbeli bajnokságot, a Magyar Kupában négyszer (1955, 1973, 1981, 1986) diadalmaskodott, a 2001/2002-es idény végén kiesett az NB I-ből.

A Vasas a második csapat a másodosztályban, amely nem kezdheti el a tavaszi idényt, korábban a Demecser visszalépett, szintén anyagi okok miatt.