Vágólapra másolva!
Mozgalmas héten van túl a magyar labdarúgás: a lengyelek elleni biztató döntetlen után a svédektől elszenvedett hazai vereséggel ebben a selejtezősorozatban is nehéz helyzetbe került a válogatott, míg a Borsodi Ligában lezárult az alapszakasz. A folytatást a Fradi ismét az élről, a címvédő Zalaegerszeg viszont az alsóháziak társaságában várja.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Szűcs Lajos (FTC): Ha unalmas és gyenge színvonalú mérkőzésen is, de a Ferencváros elérte a célját: hazai pályán megállította a tavasszal eddig százszázalékos Videotont, és ezzel megnyerte a Borsodi Liga alapszakaszát. Szűcs Lajos bravúrjai ezúttal nemcsak látványosak voltak, de pontokat is értek a Fradinak, hiszen egygólos hazai vezetésnél kétszer is kihagyhatatlannak tűnő fehérvári helyzetben mentett, igaz, ehhez némileg hozzájárultak a vendégcsatárok technikai fogyatékosságai is.

Plókai Attila (Pápa): A Debrecen és a Kispest egykori válogatott hátvédjének másodosztályba való távozásával évi két-három bombagóllal lett szegényebb az élvonal. Plókai játékkultúráját ugyan lehet kritizálni, de tény, hogy ő az egyik legjobb magyar nehéztüzér, amit vasárnap a BKV ellen is bizonyított: harminc méterről, védhetetlenül ragasztotta a labdát a jobb felső sarokba a pápai hóesésében.

Tamási Zoltán (Újpest): A szőke védő az évek során végigjárta a szamárlétrát Újpesten, kiegészítő emeberből mára a csapat egyik kulcsjátékosává vált, aki a gólszerzéssel sem áll hadilábon. Sopronban például három pontot érő találatot jegyzett, ráadásul egy magyar pályán nem túl gyakori egész pályás sprintet követően, becsúszva ért oda Rósa Henrik átadására.

Fradi-MTK-val kezdődik a rájátszás/sport/magyarfoci/20030407nembizik.htmlNyáron Csank válthatja Bozsikot a ZTE-nél/sport/magyarfoci/20030407bozsik.htmlAz MTK-nál a kupaindulás az alapcél/sport/magyarfoci/20030406azmtknal.html

Koller Ákos (Siófok): Az alapszakasz legdicséretesebb eredményét a Siófok érte el, nemcsak azért mert a balatoniak újoncként jutottak a felsőházba, hanem mert a tavaszi pénzhiány ellenére sem széledt szét a csapat, sőt, Kuttorék az ilyenkor szokásos mentális elkalandozásra sem hivatkoznak, egységük nem bomlott meg, játékerejük nem csökkent: szombaton éppen Zalaegerszeget verték meg, és ezzel a alsóházba száműzték a bajnokot. Csank János masszív csapatának a csatársora ugyan hagy némi kívánnivalót maga után, de a fiatal Koller Ákos a győri mérkőzés után ismét besegített, és a felsőházba fejelte a Siófokot.

Marko Kartelo (Győr): Varga Zoltán visszatérése óta először játszott jól - és nyert - a Győr tétmeccsen, így végül is az őszi idényben néhány fordulón át listavezető csapat Kispesten beverekedte magát az első hat közé. A meccsen tulajdonképpen egy pillanatig sem forgott veszélyben a vendégek győzelme, megannyi lehetőség mellett a 14. forduló óta először kezdő horvát légiós már a tizedik percben beköszönt, és ezzel minden bizonnyal elnyerte mestere bizalmát.

Kriston Attila (FTC): Sokáig a Fradi-közönség céltáblája volt, ennek ellenére öt ferencvárosi edző is számított a játékára, mára pedig már a szurkolók is megbékéltek vele. Szombaton újabb mérföldkőhöz érkezett a középpályás pályafutása: először rúgott a Fradiban győztes gólt, amely látványra sem maradt el a fontosságától.

Illés Béla (MTK): Az MTK a tavaly tavaszi vereségsorozata után most döntetlenekkel hanyatlik látványosan, hiszen a kék-fehérek a Békéscsaba és a Sopron után a Dunaferrt sem tudták megverni, Újvárosban ráadásul háromgólos előnyt és az első helyet szórakozta el a csapat, nem meglepő, hogy még a rendkívül békés természetű Egervári Sándort is feldúlták a látottak. Ennek ellenére a találkozó egyik főszereplője kétségkívül Illés Béla volt, lőtt egy szép és egy lesipuskás gólt, egy szemfülesen (bár jogtalanul) elvágzett bedobással Zavadszky találatában is szerepet vállalt, az utolsó percben 3-3-as állásnál pedig kihagyta az MTK meccslabdáját.

Lengyel Ferenc (Dunaferr): A Dunaferr veteránja ahol tud, segít, így volt ez az újvárosiak fénykorában is - akkor a BL-selejtezők idején is félig már visszavonultatták a középpályást, aztán a végül a Hajduk Split ellen bombagóllal jutatta tovább a Dunaferrt - és így van most, a csapat fekete korszakának idején is. Lengyel három-nullás hátrányban sem adta fel az MTK ellen: előbb szépített, aztán gólpasszt adott Nikolovnak, végül az utolsó percben kiegyenlített - hozzállásával követésre méltó példát nyújt a dunaújvárosi fiataloknak.

A svéd kapitány szerint jobbak vagyunk a letteknél/sport/magyarfoci/20030403asved.htmlElvesztette lépéselőnyét a Gellei-csapat/sport/magyarfoci/20030403elvesztette.htmlSzabics: Nem voltam elátkozva/sport/magyarfoci/20030403szabicson.html

Lisztes Krisztián (Werder Bremen): Valójában nem volt jó hete a középpályásnak, hiszen a válogatottal vereséget szenvedett, a Werder Bremen meg nélküle nyert Dortmundban. Vigaszdíjként most bekerült a futballmagyarok közé, hiszen mégiscsak gyönyörű góllal egyenlített a svédek ellen, kár, hogy a magyar védelem ügyetlenkedése miatt csak egy percig örülhettünk neki.

Marius Sumudica (DVSC): Román csatárokban kétségtelenül a Debrecen a Borsodi Liga legerősebb csapata. A téli szünetben Kínába igazolt Kerekes Zsombor, és a helyére érkezett Sabin Ilie mellett Sumudica is rendkívül veszélyes a kapu előtt, Békéscsabán két góllal vette ki a részét a sikerből, és ezzel továbbra is a szombaton szintén duplázó Illés Béla nyomában lohol a góllövőlistán.

Szabics Imre (Sturm Graz): Gellei Imre válogatottjának összetételével kapcsolatban a legfőbb kérdés az, hogy vajon miért nem juthat szóhoz Szabics Imre, mondjuk a Cipruson légióskodó Sebők József helyett. A 21 éves támadó amellett, hogy remekül szerepel a Sturm Grazban, huszonöt perc alatt négy gólt lőtt a svéd olimpiai válogatottnak, aminél jobb ajánlólevelet nem nagyon lehet elképzelni.