Vágólapra másolva!
Ha egy játékos idegenlégiósnak áll, akkor a beilleszkedését nagyon megkönnyítheti, ha beszél azon országnak a nyelvén, ahová igazolt. A mai profi játékosok persze tisztában vannak ezzel, így aztán nem meglepő, hogy a PSV Eindhoven csapatkapitányát, Mark van Bommelt sem érte felkészületlenül, amikor az FC Barcelonába szerződött.

A válogatott futballista valószínűleg már régóta sejthette, hogy Spanyolországban köt majd ki, és éppen ezért időben megkezdte a spanyol nyelv tanulását, ám ezzel együtt barcelonai csapattársai közül páran meglepődtek azokon a szavakon, amelyeket Van Bommel használt.

A focista ugyanis nem egy nyelviskolába iratkozott be, hanem az Eindhovenhez közeli Vughtban található Regina Colei intézetet látogatta rendszeresen, ahol apácák tanítják az érdeklődőket.

"Négy apácától tanultam spanyolul, remélem, eredményesen" - jelentette ki Van Bommel, aki azt nem árulta el, hogy arra az esetre milyen kifejezést ajánlottak neki, ha az ellenfél belerúg egyet, vagy ha a játékvezető tévesen állítja meg lesen.