Vágólapra másolva!
Biztossá vált, hogy az olasz futballszezon végéig, vagyis júliusig az AC Milanban játszhat tovább David Beckham.

A Los Angeles Galaxy angol labdarúgójának eredetileg hétfőn vissza kellett volna térnie amerikai csapatához, de további maradásáról szombat késő este megállapodásra jutottak a felek. Az egyezség hírét a Galaxy közölte, "sokmillió dolláros" kontraktusként említve az olasz elitklubbal kötött szerződést. Eszerint Beckham kölcsönjátékosként az idény zárásáig focizhat a Serie A-ban, s július közepén kell visszatérnie Los Angelesbe.

Az AP jelentése szerint a Galaxy 10 millió dollárt kért az üzlet nyélbe ütése fejében, míg a Milan 3 milliót ajánlott, így bizonyára valahol félúton találkoztak az adás-vétel lebonyolítói.

"Igazán hálás vagyok az LA Galaxynek és a Milannak azért, hogy megszülethetett ez a számomra álomszerződés, aminek révén ugyanabban az esztendőben játszhatok mindkét csapatban, s folytathatom azt a munkát is, amelyet elkezdtem a labdarúgás fejlesztése érdekében az Egyesült Államokban" - reagált a 33 éves Beckham olasz együttesének nem sokkal az Atalanta elleni vasárnapi meccse előtt kapott jó hír hallatán.