Vágólapra másolva!
Alighogy visszatért Los Angelesbe, máris távozni akar a Galaxy labdarúgócsapatától David Beckham, az együttes angol középpályása. Vasárnap a helyi drukkerek kifütyülték azon a barátságos meccsen, amelyen Beckham excsapata, a Milan ellen ismét a Los Angelest erősítette. A 34 esztendős középpályás a 2-2-re végződött találkozó szünetében megpróbált beszélni az őt szidalmazó szurkolókkal, akik azt sérelmezik, hogy Beckham maradni akart Milánóban, és csak kényszerből tért vissza Amerikába. A Milan honlapján máris arról nyilatkozott, hogy novemberben végleg távozna Olaszországba.

Továbbra sem könnyítik meg David Beckham életét Los Angelesben. Nem elég, hogy az angol középpályás az egész világsajtót bejárt szócsatát vívott a Galaxy másik sztárjával, az amerikai Landon Donovannel A Beckham-kísérlet című könyvben megjelentek miatt, most a szurkolók pécézték ki maguknak az egykori Manchester United-ikont.

Vasárnap az AC Milannal játszott barátságos mérkőzést a Los Angeles Galaxy (Beckham hat hónaposra nyúlt milánói kölcsönjátékának egyik feltétele volt, hogy a Galaxy és a Milan összemérje erejét egy barátságos mérkőzésen), a szurkolók egy csoportja pedig amellett, hogy Beckhamet szidalmazó transzparensekkel készült a találkozóra, folyamatos pfujolással és füttykoncerttel kísérte a 112-szeres angol válogatott minden megmozdulását.

Ezek után a szünetben olyan esemény történt, ami eddig nem volt jellemző Beckham viselkedésére. Odasétált az őt szidalmazó drukkerek elé, majd az egyiküknek intett, hogy jöjjön be a pályára. Végül nem az a szurkoló (David Martinous) próbált lejönni a Galaxy játékosához, akit Beckham kinézett magának, hanem a mellette ülő, civilben független filmproducer, Josh Paige.

"Hihetetlen volt. Ha David Beckham int oda neked, akkor azonnal ugrasz. Utólag már úgy gondolom, nem kellett volna lealacsonyodnom az ő szintjére. Okosabb is lehettem volna" - mondta az eset után Paige, akit a biztonsági őrök azonnal a földre szorítottak, és végül a rendőrök illetéktelen behatolásért 55 dollárra (11 ezer forint) büntették.

Az LA-szurkolók mondták Beckhamről:


Az eredetileg pályára hívott szurkoló, Martinous értetlenül áll az eset előtt. "Teljesen megdöbbentem. Három éve próbálok felbosszantani ismeretlen játékosokat, erre pont David Beckham kapja föl a vizet? A legvadabb álmomban sem gondoltam volna, hogy így elveszíti a fejét" - idézte a fanatikust a nytimes.com.

A Galaxy edzője, Bruce Arena szerint fontos, hogy a szurkolók hangot adhassanak véleményüknek, de erre meg kell találniuk a megfelelő módot. Az amerikai válogatott korábbi szövetségi kapitánya azt is elmondta, hogy a klub jó kapcsolatot ápol a Beckhamet kikezdő, magukat L. A. Riot Squadnak nevező szurkolói csoporttal, azonban a történtek után a vezetők megbeszélést sürgetnek az ultrákkal, ahonnan a hírek szerint kitiltották a megbüntetett Josh Paige-t.

Beckham egyszerűen magyarázta a történteket: ő békíteni akarta a szurkolókat. "Csak meg akartam rázni valamelyikük kezét és megkérni őket, hogy csillapodjanak le." Az egyik újságíró szerint, aki a szurkolók mellett foglalt helyet a lelátón, Beckham nem volt olyan békülékeny hangulatban, mint állítja, amikor kijött a pálya szélére. Beckham erre csak annyit mondott: "Akkor erről már nem is kell kérdeznie."

A 2-2-re végződött mérkőzésen a korábban a Manchester Uniteddel BL-t nyert középpályás számított ellenséges megnyilvánulásokra, de ez már neki is sok volt. "Néhány dolog, amit mondanak, nagyon tiszteletlen. Akárhogy is éreznek velem kapcsolatban, nem érdemlek ilyen bánásmódot."

Forrás: AFP

"Menj haza, te szélhámos!" - az LA-rajongók nem kímélték az angol világsztárt

A korábbi békülésük valódiságát igazolva Donovan nagyon pozitívan nyilatkozott csapattársáról. "Mind a két gólban kulcsszerepe volt. A bajnokságban rajta kívül senki más nem tud ilyen helyzetekben így játszani" - mondta az amerikai válogatott erőssége. A 75. percben edzője lecserélte az angol középpályást, Beckham pedig nagy hangzavar és füttykoncert kíséretében hagyta el a pályát, közben pedig szokásához híven megtapsolta a közönséget. "A végén azért az éljenzés elnyomta a füttyöket, ami nagyon tetszett" - kommentálta az esetet az angol világsztár.

Leonardo, a Milan újdonsült edzője szívesen látná ismét piros-fekete mezben a jobb oldali középpályást. "Ha lehetséges, visszahozzuk, mert nagyon jól járnánk vele. Mindenkit ismer a csapatnál, és mindenki kedveli őt."

A történtek után azonban egy dolog biztos. Ha továbbra is ilyen körülmények között kell játszania az angol világsztárnak Los Angelesben, akkor nem lesz oka arra, hogy huzamosabb ideig az angyalok városában maradjon. A Chelsea vezetőinek nem kellene kétszer mondani, hogy megtegyék ajánlatukat, az exmilanos Carlo Ancelotti ugyanis ismeri és elismeri Beckham játéktudását. Ennél azonban valószínűbb, hogy még 2009-ben piros-feketébe öltözik.

A novemberi MLS-szezon végeztével a 2010-es focivébéről álmodó Beckham a Milan hivatalos weboldalán így fogalmazott: "Remélem, visszatérhetek a Milanhoz. Továbbra is a szívem csücske a csapat, és őszintén, úgy gondolom, hogy novemberben ismét ott leszek. Hogy Leonardo azt szeretné, hogy most azonnal Milánóba igazoljak? Nagyon-nagy öröm számomra, hogy szép emlékeket hagytam magam után."