Már a ManUnited mezéből adják el évente a legtöbbet

fbl Horizontal
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic (R) celebrates with Manchester United's French midfielder Paul Pogba after scoring their second goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Manchester United and Southampton at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United adja el a legtöbb mezt évente, a manchesteriek a Real Madridot előzték meg a listán. Angol fölény a listán, csak egy olasz és két német az első 10-ben.

Évi 1,75 millió eladott mezzel a Manchester United vezeti a vonatkozó világranglistát, mindössze 100 ezer mezzel előzi meg a sokáig az élen álló Real Madridot (1,65). A két gigász mögött már elég nagy űr tátong, a harmadik Barcelona csak 1,27 milliót, a Bayern 1,2 milliót ad el évente.

A top10-ben jó sok az angol csapat, a ManUtd mellett ott van a Chelsea (5.), a Liverpool (6.) és az Arsenal (7.) is. Az első tízben a Bayern mellett még egy német van (a Dortmund 10.), és akad egy francia (PSG 8.) és egy olasz (Juventus 9.) is.

Az Adidas uralja a legjobbak mezőnyét, öt csapatot is a német sportszergyártó öltöztet, köztük a Uniteddel és a Real Madriddal. A Nike-nak összesen két képviselője van a legjobbak között (Barca, PSG), ketten Pumában feszítenek, a Liverpoolt pedig a New Balance öltözteti.