Szalai Ádám három hónap után visszatért, de kihagyta a tizenegyest - videó

Szalai Ádám Mainz
23 December 2020, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: DFB Cup, FSV Mainz 05 - VfL Bochum, 2nd round. Mainz's Adam Szalai reacts after his missed penalty. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A válogatott csatár Szalai Ádám csapata, az FSV Mainz kiesett a labdarúgó Német Kupa második fordulójában, miután házigazdaként hosszabbítás után, tizenegyespárbajban kikapott Novothny Soma együttesétől, a másodosztályú VfL Bochumtól.

A vendégek a 94. percben - de még a rendes játékidőben - egyenlítettek 2-2-re, majd a hosszabbítás ötödik percében emberhátrányba kerültek. Novothny Soma a cseresorból nézte végig a meccset, Szalait viszont a 106. percben pályára küldte az edzője. A tizenegyespárbajban ő volt a Mainz első rúgója, ám hibázott, ahogyan további két csapattársa is, így a Mainz kiesett.

Szalai ebben az idényben csupán a második tétmérkőzését játszotta klubcsapata színeiben. Ezt megelőzően szeptember 11-én, szintén egy kupameccsen lépett pályára, és góllal járult hozzá a Mainz 5-1-es sikeréhez a negyedosztályú TSV Havelse otthonában. Azóta előbb edzői döntés, majd a klubvezetőkkel zajló vitája, végül térdsérülés miatt nem kapott lehetőséget.

Szintén kiesett Sallai Roland csapata, az SC Freiburg, amely az ugyancsak élvonalbeli VfB Stuttgart otthonában kapott ki 1-0-ra. A vendégek magyar játékosa nem szerepelt a keretben.

A Bundesliga-csapatok közül kedden az Augsburg, az Union Berlin és a Hoffenheim búcsúzott a kupasorozattól. A Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt mérkőzést január 12-én, a Holstein Kiel-Bayern München találkozót pedig másnap rendezik.