Nagy az egyetértés a klubvezetők között az NB I létszámának bővítésében

Kisvárda, 2020. november 20. Dombó Dávid (k) a kisvárdai kapus a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Paksi FC mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2020. november 20-án. A Kisvárda 3-1-re legyőzte a vendég Paksot. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az NSO készített egy felmérést az OTP Bank Ligában szereplő klubok vezetőinek a segítségével. Mindegyik vezető ugyanazt a három kérdést kapta meg, maradjon-e 12 csapatos a bajnokság, vagy létszámemelés kellene, csökkenteni kell-e a külföldi játékosok számát, és bevezessék-e a VAR-t a következő szezontól.

Az első kérdésben meglehetősen nagy volt az egyetértés a szombat délutánig visszaküldött öt vezetői válasz között.

Haraszti Zsolt, a Paksi FC ügyvezetője, Polyák Balázs, az MTK Budapest ügyvezetője, Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója, Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója és Oláh Lóránt, a Budafoki MTE sportigazgatója azon a véleményen voltak, hogy elbírná a rendszer a létszámbővítést. Amíg ilyen szoros a küzdelem a bent maradásért, addig kevesebb edző vállal kockázatot a fiatal játékosok beépítésével.

A válaszadók egyike szerint sem szükséges konkrét szabályt hozni a külföldi játékosok számának csökkentésére. Erről megoszlanak a részvélemények, valaki szerint minden klub saját ügye ez, hogy miképpen kezeli, míg más például egy németországi rendszert emelne át ebben a kérdésben a magyar bajnokságba.

A videobíró esetében teljes volt az egyetértés mindenki között, jó dolognak és szükségesnek tartják a klubvezetők a rendszert.