Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona labdarúgóklub a spanyol sportbírósághoz (TAD) fordul Ronald Koeman vezetőedző két mérkőzésre szóló eltiltása miatt.

A spanyol szövetség (RFEF) egy héttel ezelőtt büntette meg a holland szakvezetőt, miután a múlt csütörtökön pótolt - és a Granadával szemben 2-1-re elveszített - bajnoki találkozó 63. percében kiállították, mert a bíró szerint megalázó hangnemben beszélt a negyedik játékvezetővel. Az eltiltás miatt vasárnap a Valencia otthonában 3-2-re megnyert meccsen Koeman nem ülhetett le a katalánok kispadjára, és mivel az RFEF szerdán elutasította a klub fellebbezését, a listavezető Atlético Madrid elleni szombati rangadót is ki kell hagynia.

Ronald Koeman a lelátóról figyelheti majd az Atlético elleni hétvégi rangadót Forrás: AFP/Lluis Gene

A holland edző pénteken kijelentette, az eltiltása mögött személyeskedés áll, nem adott okot a büntetésre, mert nem volt sértő, amit a negyedik játékvezetőnek mondott (azt mondta neki: "micsoda karakter"). Hozzátette, reményei szerint Mateu Lahoz szombati döntései helyesek lesznek, ezért a rangadó után nem kell megint a játékvezetőkről beszélnie.

Négy fordulóval az idény vége előtt az Atléticónak 76, a címvédő Real Madridnak és a Barcelonának 74-74 pontja van.

- nyilatkozta Koeman.