Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Norwich City FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy a csapat 20 éves kapusánál, Dan Bardennél hererákot diagnosztizáltak.

A 20 éves kapus az első diagnózist követően már átesett az utóvizsgálatokon, az elkövetkező időszakban pedig szigorúan ellenőrzött kezelési programot folytat. Barden jelenleg a skót élvonalban szereplő Livingston csapatánál véd kölcsönben, de most egy ideig fel kell függesztenie a karrierjét.

"Ez egy nagyon nehéz és kihívásokkal teli időszak volt, de a családom, a barátaim és a kollégáim támogatása segített átvészelni az elmúlt heteket. Nem tudom eléggé megköszönni mind a Norwich, mind a Livingston orvosi stábjának, valamint a Royal Marsden kórház minden dolgozójának.

- mondta Dan Barden, aki hangsúlyozta, hogy a kezdeti diagnózis igazi sokként hatott, de a pozitívum az, hogy korán elkapták a betegséget, és a prognózis valamint a következő lépések mind pozitívak.

A 20 éves Dan Barden élete legnehezebb meccsére készül Forrás: canaries.co.uk

"Optimista vagyok és pozitívan gondolkodom. Bízom benne, hogy le tudom győzni, és hamarosan újra azt csinálhatom, amit szeretek.

Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását. Tudom, hogy az elkövetkezendő időszak kihívásokkal teli lesz, és kérném, hogy ebben a szakaszban tartsák magukat távol tőlem és a családomtól. Amennyiben lehetséges, mindent megteszek, hogy tájékoztassak mindenkit a fejlődésemről" - tette hozzá a 20 éves kapus, aki 2019 nyarán az Arsenal csapatától került a Norwich Cityhez.