Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II huszonegyedik fordulójának rangadóján a táblázaton második Vasas hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a tabella élén álló Diósgyőrrel. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de mindent kihagytak a csatárok.

Az egyaránt feljutásra pályázó, a fordulót az élről váró Diósgyőr, valamint az egy ponttal mögötte második Vasas rangadója az átlagosnál nagyobb érdeklődés, de nem teltház előtt zajlott hétfőn este.

Az első lehetőség a hazaiak csatára, Feczesin Róbert előtt adódott, de a fejesét könnyedén fogta Póser. A tuloldalon aztán a 12. percben Németh Márió ívelt a kapu elé, Könyves Norbert fejese után pedig a labda mindkét kapufát érintette miközben végiggurult a gólvonalon.

A fehérben játszó vendégeké volt az első helyzet Fotó: Polyák Attila - Origo

A 21. percben kétszer is gólhelyzetbe került a Vasas: előbb Radó András passzával ugrott ki Hinora Kristóf, de a támadó 12 méterről egy védő szorításábn a jobb kapufa mellé lőtt, majd fél perc múlva éppen Hinora passza után pörgette Radó a jobb kapufa mellé a labdát. A következő helyzetre sem kellett sokat várni, egy vendég szöglet után Oláh Bálint lőhetett közelről, de egy rossz labdaátvétel miatt nem volt igazán veszélyes a próbálkozása. A 30. percben Silye közeli bombája pattant a felső lécről a gólvonal elé, centiken múlt a hazai gól. Ahogy a félidő utolsó percében is, amikor Hinora jobbról beívelt labdájára Iyinbor érkezett, de tíz méterről estében csak talppal tudott a labdába érni, ami így pont Póser ölében landolt.

A fejét fogó Radó András centikre volt a góltól Fotó: Polyák Attila - Origo

A második félidő nyitányaként előbb Pátkai lőtt 16 méterről a kapu fölé, majd a túldalon előbb az ötös sarkáról Zsolnai bombázott centikkel a jobb kapufa mellé, hogy aztán Jova fogja Németh Márió középre tartó lövsét. A 61. percben Radó beadását Feczesin fejelte kapura, Póser bravúrral hárított, két perccel később jött a vendégek válasza, amikor Jurek tíz méterről leadott lövése Iyinborról pattant szögletre. A 67. percben Póser előzte meg a labdára startoló Feczesint, és a vendégek kapusa összeszedte a labdát.

A 83. percben a meccs legnagyobb helyzete maradt ki: Szivacski adott be jobbról az alapvonal közeléből, Feczesin azonban centikkel lemaradt a labdáról az ötösön belül. A 86. percben Berecz Zsombor lövését tolta ki a léc alól Póser, míg a 90. percben Hinora lövését blokkolták a vendégek. Az utolsó percekben a Vasas beszorította a DVTK-t, de gólt nem tudott szerezni, így maradt a 0-0, a tabellát pedig továbbra is a Diósgyőr vezeti 43 ponttal a 42 pontos Vasas előtt.

Eredmény, NB II, 21. forduló:
Vasas FC - DVTK 0-0

A Merknatil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu