Vágólapra másolva!
80 éves korában meghalt Maurizio Zamparini, a Palermo labdarúgócsapatának egykori elnöke.

Zamparini hasi problémái miatt decemberben közel egy hónapot töltött kórházban, ahol szenteste sürgősségi műtéten is esett át. A műtétből eredő szövődmény miatt az intenzív osztályra került, amelyet aztán december 26-án, állapota javulása után elhagyhatott. A napokban viszont ismét romlott az állapota és újból kórházba került. Kedd éjszaka 80 éves korában hunyt el.

Az olasz üzletember korábban a Pordenone és a Venezia elnöke is volt, de karrierjének legemlékezetesebb időszakát egyértelműen a Palermo vezetőjeként érte el. A szicíliai együttest 16 éven át, 2002-től 2018-ig vezette. Legnagyobb sikerei közé tartozik, hogy 2011-ben Olasz Kupa-döntőt játszott csapata, ám az Internazionaléval szemben alul maradt.

A legendás elnök többek között az edzők menesztéséről vált híressé, regnálása alatt 40-szer változott a vezetőedző kiléte.

Maurizio Zamparini 80 éves korában hunyt el Forrás: AFP/ImageForum/Marcello Paternostro

Olyan játékosok fordultak meg az ő idején a csapatban, mint Andrea Barzagli, Luca Toni, Javier Pastore, Edinson Cavani vagy éppen Paulo Dybala, de korábban Balogh Norbertet is ő vitte a Serie A-ba, amikor 2016-ban 2,2 millió euróért vásárolta meg a csatárt a Debrecentől.

A magyar csatár a hivatalos Facebook-oldalán maga is megemlékezett a klubvezetőről.