Vágólapra másolva!
Nem fogja vissza játékosait az ünneplésben Steffen Baumgart kölni vezetőedző, akinek együttese csütörtökön 3-0-ra nyert a MOL Fehérvár vendégeként, ezzel bejutott a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörébe.

"Megígérem, hogy az egyik szememet becsukom a hazaúton" - mondta vidáman a tréner a találkozó után. - "Nem mondom azt, hogy bármit lehet, de nem is tiltok meg semmit.

- tette hozzá Baumgart, akit a hajrában reklamálásért kiállított a játékvezető, ám a lefújás után már a gyepen ünnepelt a csapattal.

Steffen Baumgart, a Köln edzője Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

A német klub pénteki közlése szerint a szakvezető a piros lapja miatt nem ülhet le a kispadra a csapat első csoportmeccsén, miután az európai szövetség szabályzata alapján ez a büntetés érvényben marad a selejtező után is, ellentétben a sárga lapokkal és az azokkal járó eltiltásokkal, amelyeket törölnek a csoportszakasz előtt.

A kölniek az elmúlt 30 évben másodszor jutottak ki a nemzetközi porondra, amit Christian Keller ügyvezető is elégedetten nyugtázott.

"Ezzel bebiztosítottuk a szezonunkat, már ami az anyagiakat illeti"

- utalt arra, hogy a klub mintegy tízmillió eurót kap a csoportkörért.

Az európai színtéren 14 éve nem fordult elő, hogy nyolc Bundesliga-csapat szerepeljen a kupasorozatokban.

A Köln 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a székesfehérváriakat, akik az elmúlt tíz évet tekintve harmadszor juthattak volna be európai kupa csoportkörébe, ebben az időszakban korábban mindkétszer az Európa-liga főtábláján szerepeltek.