Vágólapra másolva!
Csütörtök este a Ferencváros 233 millió forintot érő mérkőzést játszik a görög Olimpiakosszal, és ha továbbjut, további súlyos eurómilliókhoz juthat hozzá. Nagy lesz a tét tehát a Groupama Arénában.

233 millió forint is a tét

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladatra vállalkozik ma este a Ferencváros labdarúgó-csapata, amely 1-0-s hátrányból kezdi a görög Olimpiakosz elleni Konferencia-liga-mérkőzést. A playoffkörnek nevezett szakasz visszavágóját a Groupama Arénában tartják 21 órától. 

A tét hozzávetőleg 233 millió forint

 - írja a VG.

Ferencváros, Olimpiakosz, Konferencia-liga
Hatalmas a tét a Fradi számára
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros azt is tisztán láthatja, milyen összegeket gyűjthet még be, ha sikerrel veszi a mostani kanyart – aztán talán a következőket is:

  • az aktuális siker, a 16 közé jutás 600 ezer eurót (233 millió forintot),
  • a 8 közé jutás 1 millió eurót (388 millió forintot),
  • a 4 közé jutás 2 millió eurót (777 millió forintot),
  • a döntőbe jutás 3 millió eurót (1,2 milliárd forintot) ér,
  • a kupagyőzelem pedig még 2 millió eurót.

Az Olimpiakosz keretének piaci értéke 116,8 millió euró (45,3 milliárd forint), jóval több, mint a Ferencváros játékosainak 52,4 eurós (20,3 milliárd forint) összértéke, így ma sem a Fradi lesz az esélyes.

Elképesztő hangulat várható

A mérkőzésen telt ház lesz, a Fradi szurkolóit senkinem nem kell bemutatni, mindig fantasztikus a hangulat a Groupama Arénában. Viszont az Olimpiakosz szurkolótábora sem akármilyen. 

Budapestre feltehetőleg 1000-1400 görög drukker érkezett.

Mint arról már beszámoltunk, a Fradi-tábor már a meccs előtt hallatott magáról: ma hajnalban az Olympiakosz szállása alatt tűzijátékoztak.