Vágólapra másolva!
Szerdán délután az NB II-ben szereplő Vasas FC drámai meccsen, 1-1-es döntetlent játszott a Magyar Kupában a megye I-es Mezőörs otthonában, végül az angyalföldi csapat a hosszabbítást követően tizenegyespárbajnban harcolta ki a negyeddöntőbe jutást. A találkozó után a magyar válogatott korábbi legendás játékosa, a Vasas élére kedden kinevezett Gera Zoltán értékelt, aki érthetően nem volt elégedett a látottakkal.

A Vasas gól nélküli első félidő után az 57. percben Berecz Zsombor góljával vezetést szerzett, ám a Mezőörs a 80. percben, Végh Tibor találatával kiegyenlített. A hosszabbításban nem született gól, a szétlövésben a Vasas rúgói nem hibáztak, Uram János viszont egy tizenegyest kivédett.

A korábbi klasszis futballistának ez volt az első meccse az angyalföldiek kispadján, s a vártnál nehezebb mérkőzés ellenére Gera Zoltán igyekezett a pozitívumokra koncentrálni a lefújás után.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, viszont a vezetés megszerzése után már könnyebbre számítottam, de nem tudtuk megrúgni a második gólt, ekkor passzivitást éreztem a csapaton. Át kell alakítanunk a mentalitást, ha megszerezzük a vezetést, akkor is tovább kell előre menni” – idézi a Magyar Nemzet Gera Zoltán lefújás utáni nyilatkozatát. 

Gera Zoltán csapata bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe
Fotó: vasasfc.hu

A múlt hétvégi Kazincbarcika elleni mérkőzésen még nem Gera Zoltán irányította a Vasast, a korábbi 97-szeres válogatott focistát héfőn nevezték ki a Vasas edzőjének. A kupameccs előtt egyetlen edzést tartott a csapatnak.
 

A taktikába nem nyúltam bele, nem lett volna értelme. Láttam néhány dolgot, amit meg akarok és meg is fogok változtatni. Egyébként nincs sok időnk, teljesíteni kell, hiszen vasárnap már újabb bajnoki vár ránk. A játékosokon láttam, hogy bizonyítani akarnak az új edzőnek, néhányakban talán ez görcsössé vált. 

Nyilván csalódottak voltak, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat ellen nem sikerült korábban megnyerni a mérkőzést, de annak örülök, hogy a tizenegyespárbajban koncentráltak maradtak, a továbbjutás jót tesz az ember lelkének” – fogalmazott Gera Zoltán, akinek kimondott célja, hogy visszavezesse a Vasast az élvonalba.