Vágólapra másolva!
A Sky jellemzően jól értesült riportere, Florian Plettenberg szerint Thomas Tuchel és a Manchester United kölcsönösen érdeklődik egymás iránt, így nyártól a német szakember lehet az angol sztárcsapat vezetőedzője.

Florian Plettenberg szerint a Bayern Münchentől a szezon végén távozó Thomas Tuchelnek határozottan megfordult a fejében, hogy a Manchester United edzője legyen, és a Vörös Ördögök is szemeznek a német trénerrel. Tuchel állítólag azért is szeretne még egyszer a Premier League-ben edzősködni, mert szerinte 

még nem teljesítette a küldetését Angliában, 

a Chelsea irányításakor. A Manchester United szombaton, négy győzelem után kapott ki (a Fulham ellen) az angol bajnokságban, Erik ten Hag jövője így – miután decemberben ingatag lábakon állt – egyelőre nem tűnik úgy, hogy a szezon közben veszélyben lenne. A holland tréner szerződése jövő nyáron jár le a manchesterieknél.

Erik ten Hag
Erik ten Hag helyét Thomas Tuchel veheti át?
Fotó: Glyn KIRK / AFP

A Sky riportere szerint Thomas Tuchel számára a Barcelona is egy lehetséges opció, a katalánoknak legalábbis a listájukon szerepel, mint az idény végén távozó Xavi Hernández utódja.

Edzőkeringő várható nyáron

A legnagyobb sztárcsapatok vezetőedzői közül Xavi és Tuchel mellett a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp is távozik a nyáron, továbbá többek között José Mourinho, Graham Potter és Hansi Flick is csapat nélkül áll, így szinte biztosan nagy körforgás várható az európai topklubok élén.

Kapcsolódó cikkek