Vágólapra másolva!
Március elején, 68 éves korában meghalt a japán Torijama Akira, minden idők egyik legnépszerűbb mangasorozatának, a Dragon Ballnak az alapítója. A világhírű labdarúgók körében is ismert volt ez a sorozat, több csapat és focista is megemlékezett az elhunyt mangaművészre.

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Athletic Bilbao testvérpárja, Nico és Iñaki Williams is láthatóan kedveli a Dragon Ball sorozatot, ezt egy gólörömben, és külön a klub hivatalos oldalán megjelent egyik videóban is megmutatták.

@athleticclub ✨FU-SION ✨ 🐲 Our tribute to Akira Toriyama, the creator of Dragon Ball, who passed away today. #AthleticClub #TikTokFootballAcademy #iñakiwilliams #nicowilliams #akiratoriyama #dragonball ♬ sonido original - Athletic Club

A német Borussia Dortmund a hivatalos közösségi oldalán osztott meg képeket, amelyeken a csapat egykori és jelenlegi játékosai a Dragon Ballból ismert mozdulatokkal ünnepelték a gólörömüket, ezzel tisztelegve Torijama Akira előtt. 

Asraf Hakimi és Marco Reus is nagy tisztelője volt a japán művésznek, 

a BVB egy videót is megosztott a TikTok-oldalán, amely alatt természetesen a Dragon Ball főcímzenéje szól.

A portugál ligában szereplő Sporting a magyar származású, svéd válogatott Viktor Gyökeres erejét méltatták, egyben felelevenítettek egy részletet a mangasorozatból, amelyen az erőszintről beszélgettek a karakterek.

@sporting_cp It's over 9000! 🫱🫲 Thank you Akira Toriyama, the creator of Dragon Ball ⚡️#Gyökeres #DragonBall #AkiraToriyama #TiktokDesporto ♬ som original - Sporting CP

A francia ligában listavezető Paris Saint-Germainnél felelevenítették a szurkolóik által 2019 őszén bemutatott látványos élőképet, amelyen a mangasorozatból ismert, Shenron nevű karaktert ábrázolták a drukkerek.

Az észak-amerikai bajnokságban (MLS) a Los Angeles FC drukkerei szintén korábban – 2022 őszén, a Philadelphia Union ellen – mutattak élőképet, akkor a kaliforniai szurkolók Gogeta karakterét elevenítették fel.

@mlsdistrict When the late great Akira Toriyama showed love to LAFC’s Dragon Ball tifo ❤️ ~ #lafc #losangelesfc #dragonball #akiratoriyama #mlssoccer #mlscup #majorleaguesoccer #ussoccer #usasoccer ♬ original sound - MLS District

Kapcsolódó cikkek