Vágólapra másolva!
Csütörtökön este 18:45-től az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool Szoboszlai Dominik nélküli kezdőcsapattal lép pályára a cseh Sparta Praha otthonában, a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésén.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp kijelölte a Sparta Praha elleni kezdőcsapatát, amelyben nem szerepel Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott csapatkapitánya a hat Európa-liga-csoportmeccsből háromszor – összesen 85 percig – lépett pályára, és mindháromszor csereként, így a sorozatban ezúttal sem számít rá kezdőként Klopp. Szoboszlai ugyanakkor természetesen a kispadon helyet kapott.

A Magyar Nemzet helyszíni tudósításából kiderül, hogy Szoboszlai a meccs előtt tett egy sétát csapattársaival a pályán, amelyet a csehek bőszen locsoltak. Helyszínen készült videón az látszik, ahogy a magyar játékos valamit nagyon magyaráz görög csapattársának, Konsztandínosz Cimíkasznak.

A Liverpool kezdőcsapata: Kelleher - Gomez, Quansah, Konaté, Robertson - Elliot, Endo, Mac Allister - Núnez, Gakpo, Díaz.

Szoboszlai még nem kezdett a felépülése óta

Szoboszlai Dominik március 2-án, a Nottingham Forest elleni győztes bajnokin lépett pályára először a február elején visszatérő sérülése óta, akkor csereként állt be a Liverpoolba.

A Liverpool a prágai találkozót követően vasárnap délután, a Manchester City elleni hazai rangadón lép pályára a Premier League-ben, majd jövő csütörtökön jön a nyolcaddöntős párharc visszavágója a Sparta Praha ellen, az Anfielden.

Kapcsolódó cikkek