Vágólapra másolva!
A Liverpool korábbi magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám tartja a kapcsolatot az angol klubbal, és elmondta, hogy látja Szoboszlai Dominik helyzetét. Na meg azt is elárulta, hogy pokoli nehéz lesz pótolni Jürgen Kloppot.

Szoboszlai Dominik elképesztő munkát tett a karrierjébe

A magyar válogatott címeres mezében tíz éven át bizonyító Bogdán Ádám hosszú szezonokat húzott le Angliában és Skóciában, boltoni és liverpooli mezben is belekóstolhatott a labdarúgó Premier League páratlan légkörébe, így jól átlátja Szoboszlai Dominik helyzetét is.

Liverpool, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik a PL-ben is bizonyítja, mennyire jó játékos 
Fotó: MTI/AP/Rui Vieira 

Szoboszlai Dominik esetében kijelenthető, hogy rendkívül tudatosan menedzselték a karrierjét. Amit már említettem, példával szolgálhat mások előtt is" 

- mondta Bogdán Ádám a Mandinernek. - A Liverpoolnál nem véletlenül fizettek ki érte 70 millió eurót. Elképesztő melót tett a karrierjébe, és a mostani szezonjába is, ennek talán most egy picit érzi a hátulütőjét, január óta több sérülés is nehezíti a játékát, de hamarosan újra a pályán lesz, és nagyon fontos szereplője lesz a Liverpool menetelésének, aminek a végén, reméljük még két, de akár három trófeát is szerezhet. Összességében nagyon örömteli, hogy hol tart a karrierje. 

Tisztában voltunk vele, tudtuk, hogy képes rá, de nagyon jó látni, hogy folyamatosan ilyen szinten teljesít, hétről hétre extra produkcióra képes a pályán

 – ráadásul a Premier League-ben."

Pokoli nehéz lesz Jürgen Kloppot pótolnia a Liverpoolnak

A korábbi válogatott kapus arról is elmondta a véleményét, hog a szezon végén korábbi edzője, Jürgen Klopp veszi a kalapját és távozik a klubtól.

"Jürgen Klopp olyan karakter, akit pokoli nehéz lesz pótolni.

 A személyes benyomásaim is élénken élnek bennem, illetve vannak olyan liverpooli stábtagok, akikkel a mai napig rendszeresen tartom a kapcsolatot. Tudom, mennyire meghatározó karakter az öltözőben, a kispadon. Ami biztos, igyekeznek visszacsábítani a volt sportigazgatót, Michael Edwardsot. Ha rendeződik a háttér, úgy vélem, vonzó annyira a klub által képviselt brand, hogy jó eséllyel tudnak jól váltani, és kiválasztani a megfelelő szakembert. Biztosan nem lesz egyszerű pótolni Kloppot, de azért azt se feledjük, hogy sokan vannak, akik szívesen dolgoznának Liverpoolban. 

Xabi Alonso például alkalmas jelöltnek tűnhet. A stílusa talán nem hasonlít Kloppéra, de mivel eléggé egyértelműen bizonyítja, hogy kiváló szakemberről van szó, 

a szezonban még nem kapott ki, és a klub korábbi játékosa, a szurkolók is elfogadnák, türelmet is kapna" - árulta el Bogdán, aki a saját pályafutásával kapcsolatban elárulta, szóba került, hogy folytassam a karrierjét, de a nyáron nem volt olyan konkrét kihívás, amely inspirálta volna, azóta pedig nagyon messze sodródott attól, hogy fittnek érezze magát és újra pályára lépjen.

A teljes beszélgetés IDE kattintva érhető el.