Vágólapra másolva!
Novothny Soma meghoszabbította szerződését a lengyel Ruch Chorzów labdarúgócsapatánál.

A klub honlapjának hétfői híradása szerint a februárban igazolt 30 éves középcsatár megállapodása vasárnap járna le, de 2027 nyaráig meghosszabbították - írja az MTI.

Novothny Soma
Novothny Soma marad Lengyelországban
Fotó: X

"Nagyon sok ajánlatom volt, főleg Magyarországról és Lengyelországból, de itt a szurkolók, a szakmai stáb és az egész klub miatt otthon érzem magam. Egész nyáron kapcsolatban voltam a klubelnökkel és az edzőnkkel, akik leszögezték, hogy számítanak rám, ezért itt akartam folytatni a játékot, mert érzem, hogy szükség van rám"

 - nyilatkozta Novothny.

A veszprémi születésű és nevelésű támadó futballozott már Olaszországban, Belgiumban, a Koreai Köztársaságban, Németországban és Cipruson, a magyar csapatok közül pedig az Újpestet, a Diósgyőrt és a Vasast erősítette. A Ruch Chorzówban eddig 13 mérkőzésen négy gólt szerzett és két gólpasszt adott.

"Soma megtartása volt az egyik prioritásunk az átigazolási időszakban. Örülünk, hogy sikerült megállapodnunk vele. Ő olyan csatár, akit valószínűleg a legtöbb élvonalbeli csapat szívesen láthatna,

 ezt a tavaszi szezonban is bizonyította. Reméljük, nagyon fontos eleme lesz a csapatnak az új idényben is" - mondta Tomasz Foszmanczyk sportigazgató.

A Ruch Chorzów a tabella 17. helyén végzett az Ekstraklasában, így a következő évadot a másodosztályban tölti.