Vágólapra másolva!
A 49-szeres válogatott korábbi labdarúgó, Lisztes Krisztián izgatottan várja, hogy gyermeke, a Ferencvárosból a német Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurtba igazolt ifjabb Lisztes Krisztián megkezdje a légióséletet, a korábbi sajtóhíreket cáfolva azonban elmondta: szó sincs arról, hogy azonnali kölcsönadással kezdődjön fia pályafutásának németországi szakasza.

Lisztes Krisztián fia, a még mindig csak 19 esztendős ifjabb Lisztes Krisztián július elején csatlakozik az Eintracht Frankfurt keretéhez. Korábban felvetődött, hogy leendő klubja akár azonnal kölcsönadhatja, ezeket a híreket azonban most megcáfolta az édesapa.

FerencvárosÚjpest, Ferencváros, Lisztes Krisztián, Újpest, FTC, labdarúgás, nb1, 2. félidő
Lisztes Krisztián góllal búcsúzott a Ferencvárostól, júliustól az Eintracht Frankfurt játékosa lesz
Fotó: Polyák Attila - Origo

„Ez igazából nem merült fel, Krisztiánnak a célja, hogy kivívja a helyét a csapatban, a Frankfurtnak pedig az, hogy beépítse Krisztiánt. Vannak olyan hírek, amiket megírnak, de ezzel kapcsolatban nem tudom, hogyan merülhetett fel, mint ahogy azt sem, van-e valóságtartalma vagy nincs. Én a szerződéskötés előtti időszaktól kezdve közvetlen kapcsolatban voltam a klubvezetőkkel, sportigazgatókkal, többször is beszéltünk, így nekem nem volt fontos, hogy ki mit ír, úgyis a pályán dől el minden. 

Krisznek most az a legfontosabb, hogy jó erőben legyen, és csináljon egy jó felkészülést, minden rajta múlik" 

– jelentette ki a 49-szeres válogatott korábbi labdarúgó, aki a Magyar Nemzetnek nyilatkozott.

Lisztes Krisztián szerint nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak a Skócia elleni Eb-meccsen

Napok óta mindenki a magyar válogatott vasárnap este 21 órakor kezdődő, skótok elleni, utolsó Eb-csoportmeccsére koncentrál. Az interjúban Lisztes Krisztián is elmondta várakozásait.
„Ki-ki meccs lesz a továbbjutás szempontjából, talán még a legjobb harmadikok között tovább tudunk jutni. Láttuk azért a skótokon is, hogy az első meccsen zavarodottak voltak, Németország ellen nem sikerült »beleszagolniuk« abba a mérkőzésbe, és kaptak egy jó nagy verést, szerdán, 

Svájc ellen viszont már egy másik arcát mutatta meg Skócia, nagyon motivált volt, és végül is szerzett egy pontot. Nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak, de meg kell ragadni ezt a lehetőséget" 

– mondta Lisztes, akit bár stuttgarti futballmúltja miatt hívtak Stuttgartba, itthonról követi majd a sorsdöntő mérkőzést.

A teljes beszélgetést – amelyben még több más érdekes téma szóba került – keresse a Magyar Nemzet szombaton megjelent lapszámában és ITT a magyarnemzet.hu-n!

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!