A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Pénteken kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, amit egy utolsó erősorrenddel vezetünk fel. A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság 24 csapatát állítottuk sorrendbe, amiből kiderül, mely csapatok pályáznak a legnagyobb eséllyel a nyári tornagyőzelemre.

Már csak órák vannak hátra a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság kezdetéig, így utoljára felállítottunk egy erősorrendet a résztvevő válogatottak között. Egy erősorrendet (power ranking) már elkészítettünk áprilisban, amihez a ranglistás helyeket, a keretek értékeit, a nemzetközi szakportálok rangsorait és a válogatottak nemrég lejátszott meccseit vettük figyelembe, ezen finomítottunk még egyet azóta eltelt időszak történéseit figyelembe véve és a véglegesített Európa-bajnoki keretek alapján. Ez a rangsor nem az Európa-bajnokság végeredményét hivatott tükrözni, hiszen a sorsolást nem veszi alapul, hanem csak a válogatottak erőssége alapján próbálunk sorrendet állítani, és megnézzük, hol helyezkedik el ezen a listán a magyar válogatott. 

Germany - Ukraine
Egyre jobb eredményt várnak a németek a rendező csapattól
Fotó: DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP


A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság fordított erősorrendje
 

24. Grúzia (az áprilisi listánkon is 24.)

Grúzia igazi sötét ló az Európa-bajnokságon, ugyanis a szovjet utódállam először szerepelhet nagy világeseményen, így az egyetlen debütáns lesz a 2024-es labdarúgó Eb mezőnyében. A számok alapján egyelőre muszáj az utolsó helyre tenni őket, hiszen a selejtezőcsoportjukban csak a negyedikek lettek Spanyolország, Skócia és Norvégia mögött. Willy Sagnol csapata pótselejtezőn vívta ki az Eb-részvételt, ráadásul "csak" Luxemburg ellen kellett nyerniük, majd egy 0-0-s meccsen a görögöket ütötték el a kijutástól tizenegyesekkel. Grúzia csapata júniusban felkészülési meccsen 3-1-re nyert Montenegró ellen, így nem lehet leírni a csapatot. A Napoli légiósáról, Khvicha Kvaratskheliáról már sokan hallottak és az Európa-bajnokságon is villoghat, valamint a Valencia kapusa, Giorgi Mamardashvili még, akit magasabban jegyeznek a csapatból. Grúzia a kijutással már történelmi magasságokba jutott, ez adhat lendülete a csapatnak, amely az elmúlt másfél évben csak olyan csapatokat tudott legyőzni, mint Luxemburg, Ciprus vagy Thaiföld. Az Eb-n a törökökkel, a portugálokkal és a csehekkel kerültek egy csoportba.

Grúzia már a kijutásával meglepett mindenkit
Fotó: Giorgi ARJEVANIDZE / AFP

23. Románia (19.)

Románia veretlenül vette a selejtezőcsoportját, ahol Svájc volt a legnagyobb ellenfele, ellenük egy döntetlent értek el idegenben, illetve 1-0-ra nyertek hazai pályán. 

Azt meg kell említeni, hogy rajtuk kívül még Izrael, Fehéroroszország, Koszovó és Andorra volt az ellenfél,

így a +11-es gólkülönbség nem is akkora eredmény. Edward Iordanescu csapata márciusban csak döntetlent ért el az északírek ellen, és kikapott Kolumbiától, júniusban pedig újabb két olyan meccset játszott, amire nem lehet büszke. A harmatgyenge Bulgária és Liechtenstein ellen is csak gól nélküli meccset játszottak a keleti szomszédaink. Románia kerete az egész Eb-mezőnyt tekintve a legalacsonyabb értékkel bír, nem éri el a 100 millió eurót. Igazán nagy sztárja nincs a csapatnak, Radu Dragusin a Tottenham fiatal védője nagy jövő előtt állhat, és ott van még Ianis Hagi, a legendás Gheorghe fia.

22. Albánia (23.)
Albánia annak ellenére nem egy világverő csapat, hogy megnyerte a selejtezőcsoportját. A brazil Sylvinho vezette csapat ugyanolyan mérleggel zárt, mint mögötte a csehek, csak a gólkülönbség döntött, a harmadik helyre pedig a lengyelek szorultak. A selejtezőkben csak négy győzelem kellett a csoportelsőséghez. Márciusban két barátságos meccse volt a csapatnak, amely a svédektől és Chilétől is (0-3 otthon) kikapott. Júniusban megverték Liechtensteint és Azerbajdzsánt is, de ebből sok következtetést nem lehet levonni, igaz, mindkét meccsen három gólt lőttek. Albánia második Eb-jén szerepelhet, a csapat legnagyobb értéke a Fulhamben focizó Armando Broja, valamint az Interben szereplő Kristjan Asllani. A korábbi Fradi-játékos, Myrto Uzuni nem került be a keretbe. Az albánok a spanyolokkal, az olaszokkal és a horvátokkal kerültek egy csoportba.

 

A Világgazdaság cikkéből kiderül, kik a legdrágább hiányzói a tornának. A válogatott keretek olyan nagy neveket nélkülöznek, mint a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois vagy a Manchester City angol sztárja, Jack Grealish. A kihagyott klasszisok összértéke legalább 600 millió euró.

21. Szlovákia (20.)
Szlovákia második lett a selejtezőcsoportjában Portugália mögött, de Francesco Calzona csapata pontot sem tudott szerezni a későbbi csoportgyőztes ellen. Északi szomszédaink azóta márciusban Ausztria és Norvégia játszottak felkészülési meccset, és egyiket sem tudták megnyerni. Hiába nyertek júniusban 4-0-ra Wales ellen és San Marino ellen is, ettől nem lettek a torna esélyesei. A legfontosabb meccsüket a csoportban a románok ellen vívhatják majd, a belgák és az ukránok ellen nem sok esélyük lesz. A csapat legnagyobb sztárja a PSG védője, Milan Skriniar, de Lobotka neve is ismerős lehet a Napoli csapatából. A csapat olasz edzője, Calzona a Napoli csapatát is vezette tavasszal.

20. Szlovénia (22.)
A szlovén csapat második lett a selejtezőcsoportjában Dánia mögött, de ehhez olyan csapatokat kellett ”csak” megelőznie, mint Finnország, Kazahsztán, Észak-Írország és San Marino. Matjaz Kek már 2018 óta vezeti a csapatot, amely második Európa-bajnokságára készülhet. A csapat legnagyobb sztárja az Atlético kapusa, Jan Oblak és a Lipcse csatára, Benjamin Sesko. Jó előjel, hogy a csapat márciusban legyőzte Portugáliát, de kevésbé, hogy Máltával csak egy 2-2-es döntetlent sikerült elérni felkészülési meccsen. Júniusban az örmények ellen sikerült nyerni, de csak döntetlent játszottak a bolgárok ellen. Szlovénia Dánia, Anglia és Szerbia mellé került az Európa-bajnokságon.

19. Törökország (16)
A törökökről friss élményeink lehetnek, hiszen legyőztük Vincenzo Montella csapatát a Puskás Arénában 1-0-ra áprilisban. A meccs nem volt egyoldalú, de a törökök bántóan ötlettelenül fociztak, utánunk ráadásul az osztrákok verték meg őket 6-1-re, aminek köszönhetően alaposan hátrébb sorolódtak a listánkon. És a lejtmenet itt nem ért véget, ugyanis júniusban az olaszok elleni 0-0-s döntetlen után a lengyelektől is kikaptak. A törökök 2023-ban csak egy meccset buktak el, csoportgyőztesként jutottak ki az Eb-re, a horvátokat egy ponttal megelőzve, de azóta nem mutatott semmit a török csapat, amelynek a legnagyobb sztárja az Inter középpályása, Hakan Calhanoglu, és sokat várnak a Real Madrid 19 éves támadójától, Arda Gülertől is.

18. Skócia (15.)
Steve Clarke csapata az egyik legkorábban örülhetett a kijutásnak, ugyanis hamar kiderült, hogy az első két hely valamelyikét megszerzi a selejtezőcsoportban Spanyolország mögött és Norvégia előtt, azóta viszont kellemetlen vereségekbe szalad bele a csapat, ezért is került ennyire hátra a listán az egyik Európa-bajnoki csoportellenfelünk. A skótok mióta kijutottak az Eb-re, kilenc meccsből egyet nyertek meg, Gibraltár ellen és a finnek elleni döntetlennel hangolódtak a tornára. Clarke csapatában rengeteg a sérült, de lenne potenciál, sok a topklubban szereplő játékos, mint Scott McTominay vagy Andy Robertson, a szurkolóik támogatásával pedig bármire képesek lehetnek.

Ukraine v Scotland - UEFA Nations League
A skótok a szurkolóikban is bízhatnak
Fotó: Anadolu via AFP/2022 Anadolu Agency

17. Lengyelország (21)
A lengyelek kínkeservesen jutottak csak ki az Európa-bajnokságra, a csoportjukban az albánok és a csehek is megelőzték őket. Az elmúlt másfél évben a németek elleni barátságos győzelmen kívül Michal Probierz fiai csak Feröer, Lettország és Észtország ellen tudtak nyerni, egészen júniusig, amikor a törököket és az ukránokat is megverték. A lengyelek pótselejtezőn jutottak ki, végül Wales ellen egy 0-0 után tizenegyesekkel. A lengyeleknél Robert Lewandowski utolsó nagy tornájára készülhet, miközben próbálnak fiatalítani, de egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel, ráadásul a torna előtt Milik is kidőlt a csapatból.

16. Csehország (17.)
A csehek márciusban két 2-1-es sikerrel hangoltak az Európa-bajnokságra, méghozzá Norvégia és Örményország ellen, júniusban pedig önbizalomnövelő győzelmeket arattak Észak-Macedónia és Málta ellen is. A csehek hét meccs óta veretlenek, így nem zavarta meg a csapatot az edzőváltás, ugyanis a kijutás után Jaroslav Silhavy helyét Ivan Hasek vette át, aki 2009-ben már vezette a csapatot. A csehek Albániával szinte tökéletesen egyforma mérleggel végeztek a selejtezőcsoportjuk második helyén. Az Eb-n a portugálok, a törökök és a grúzok mellől akár tovább is juthatnak. A csapatból kiemelkedik a West Ham játékosa, Tomas Soucek, valamint Patrik Schick, aki a Leverkusennel halmozta a csodákat ebben a szezonban.

15. Szerbia (18.)
A szerbek mögöttünk végeztek a csoport második helyén, Dragan Sztojkovics csapata pedig nem brillírozott. A magyarok oda-vissza verték a szerbeket és az utolsó körig küzdeniük kellett a kijutásért. A szerbek utolsó hat meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni. Felkészülési meccsen kikaptak a belgáktól és az oroszoktól is 4-0-ra, de az utolsó Eb előtti meccsükön 3-0-ra nyertek Svédországban. A csapat sztárjai közül Szergej Milinkovics-Szavics és Alekszandar Mitrovics is a szaúdi ligába szerződött, kérdés mennyire tudnak majd felpörögni az Európa-bajnokságra, és az is, hogy a nagy sztárok mennyit tudnak majd kiadni magukból.

14. Ukrajna (14.)
Ukrajna is igazi sötét ló lehet az Európa-bajnokságon, ugyanis Szergej Rebrov csapata szinte bármire képes lehet. A háború sújtotta országnak ugyan pótselejtezőt kellett játszania, de az angolok és az olaszok mögött nem volt annyira kellemetlen a harmadik helyet megszerezni a selejtezőcsoportban. Rebrovék kétszer kaptak ki, mindkét favorit ellen idegenben, majd a pótselejtezőkön előbb Bosznia, majd Izland ellen nyertek 2-1-re, így jutottak ki az Eb-re, ahol Románia, Szlovákia és Belgium mellé kerültek. Az ukránok mellett szól, hogy a háború kitörése után az UEFA által kijelölt semleges helyszíneken is kivívták az Eb-szereplést, és nagyon sok jó légiósuk van, mint mondjuk Zincsenko vagy Mudrik és ne feledkezzünk meg a Real Madrid BL-győztes kapusáról, Andrij Lunyinról sem.

13. Magyarország (12.)

A magyar válogatott nemcsak nálunk, hanem más rangsorokban is tökéletesen a középmezőnybe került. 

Marco Rossi csapata kivívta a megbecsülést, méghozzá az elmúlt évek jó eredményeivel.

A csapatunk 14 meccses veretlenségét adta le Írország ellen, majd néhol fantasztikus játékkal verte Izraelt. A selejtezőcsoportunkat is veretlenül nyertük meg a szerbek előtt, Szoboszlai Dominik csapatkapitánykodásával képtelen kikapni tétmeccsen a magyar csapat. Az Eb-n a németek, a skótok és Svájc mellől nem lehetetlen a továbbjutás, főleg úgy, hogy 2021-ben csak percekre voltunk a továbbjutástól a halálcsoportból a müncheni Allianz Arénában. és ne feledjük, három éve nem lehetett ott a csapattal a sérült Szoboszlai Dominik, aki alig várja, hogy megmutathassa magát egy nagy tornán.

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Egy kis szerencsével messzire juthat a magyar válogatott és Szoboszlai Dominik
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

12. Dánia (13.)
A dánok Szlovénia előtt nyerték meg a csoportjukat, hazai pályán pedig mindenkit legyőztek, de Kazahsztánban és Észak-Írországban is kikaptak. Az előző Európa-bajnokságon a legjobb négy közé jutott Kasper Hjulmand csapta, és Anglia ellen csak hosszabbítás után esett ki. Katarban ennek ellenére 2022-ben csalódást keltett a csapat egy ponttal és mindössze egy szerzett góllal. A Manchester United csatára, Rasmus Höjlund tehet arról, hogy ezúttal több gólt lőjön a csapat, de Christian Eriksen egyre kevesebb lehetőséget kap az angol csapatban, ami nem jó jel a dánoknak. Márciusban Svájc ellen játszottak egy gól nélküli meccset és Feröer ellen nyertek, majd júniusban Norvégia és Svédország ellen is felkészülési meccset nyertek.

A Magyar Nemzet cikkéből megtudhatjuk, hogy a keretértékek alapján hová sorolják Marco Rossi együttesét. A magyar válogatott nagyjából tízszer „olcsóbb”, mint az Eb-mezőny legértékesebb csapatával rendelkező Anglia, de ami ennél megdöbbentőbb, hogy a 24 válogatottból a magyar mindössze a 19. a sorban. S mi lenne a 75 millió eurós Szoboszlai Dominik nélkül?

11. Svájc (11.)
Svájc zsinórban harmadik Európa-bajnokságára készül, és tudjuk, hogy nem lehet leírni a csapatot, bárki ellen képes jó eredményt elérni, annak ellenére, hogy nem zökkenőmentes a felkészülésük. Murat Yakin csapata mestere annak, hogy szép játék nélkül érjen el jó eredményeket. 2023-ban öt döntetlen mellett csak két meccset tudott nyerni, mindkettőt Andorra ellen, és kikapott Romániától, így végzett a románok mögött a csoportja második helyén. Márciusban újabb döntetlen, egy 0-0 került a nevük mellé Dánia ellen, majd az íreket verték meg 1-0-ra, júniusban az észteket verték, majd az osztrákokkal játszottak döntetlent. Xherdan Shaqiri még mindig csak 32 éves, de a csapat erőssége a Manchester City védője, Manuel Akanji és a Leverkusen középpályása, Granit Xhaka is, valamint az Inter kapusa, Yann Sommer is biztos pont a csapatban.

Euro 2024, svájci válogatott, edzés, Stuttgart, Európa-bajnokság
A svájciak mindig képesek meglepetést okozni
Fotó: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

10. Ausztria (10.)
Az osztrákoknál kezd beérni Ralf Rangnick – akit a Bayern München is szeretett volna megszerezni – munkája, aminek eredményeként már zsinórban a harmadik Európa-bajnokságán lehetnek ott. Az osztrákok 2023-ban egyetlen meccset veszítettek el, Belgium ellen, és így lett csoportmásodik a csapat, amelynek ez volt az egyetlen veresége. A márciusi meccseken Szlovákia ellen 2-0-ra, a törökök ellen 6-1-re nyertek, ráadásul Christoph Baumgartner világrekord gyorsasággal szerzett gólt. A törökök ellen David Alaba, Marko Arnautovic és Marcel Sabitzer nélkül is 6-1-re nyertek, majd a szerbeket is legyőzték júniusban. Kérdés, elérhet-e igazán kiugró eredményt majd az osztrák csapat, amely a lengyelek, a hollandok és a franciák mellé került a németországi tornán.

9. Olaszország (7.)
Az olasz is igazi tornacsapat, már, ha ki is jut oda, de egy 24 csapatos Eb-ről nem tudtak lemaradni, Anglia mögött jutottak ki másodikként. Luciano Spalletti csapata nyáron harmadik lett a Nemzetek Ligájában, legyőzte a hollandokat, de előtte kikapott a spanyoloktól, majd a csoportban az angoloktól is. Márciusban Amerikában lépett pályára az Azzurri, ahol Venezuela és Ecuador ellen nyert, júniusban a törökök ellen gólt sem szereztek, a bosnyákokat pedig 1-0-ra verték. Az olaszok szerencséje lehet, hogy számukra egy felhozómeccsel, Albánia ellen kezdődik az Európa-bajnokság, de ne feledjük, 2021-ben sem gondolák sokan, hogy Európa-bajnok lesz Roberto Mancini csapata.

8. Hollandia (9.)
A hollandok a franciák mögül másodikként jutottak ki a tornára és az Európa-bajnokságon is egy csoportba kerültek a 2018-as világbajnokkal Ronald Koemanék. A hollandok 2023-ban a Nemzetek Ligája négyes döntőjében kikaptak a horvátoktól, majd az olaszoktól is, a selejtezőcsoportban pedig  a franciáktól. Márciusban a skótokat 4-0-ra verték a hollandok, de a németektől kikaptak, ami azt mutatja, hogy a topcsapatok ellen egyelőre nem megy ennek a holland csapatnak, de júniusban Izland és Kanada ellen is négy gólt szereztek. A holland sztárgyár kifogyhatatlan, folyamatosan érkeznek a tehetségek, de mindig kérdés mostanában, mennyire állnak össze csapattá. Xavi Simons, Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Donyell Malen, és persze Virgil van Dijk vezérletével messze juthat ez a csapat, de Frenkie De Jong nagyon fog hiányozni.

7. Horvátország (8.)
A horvátok a törököktől egy ponttal elmaradva jutottak ki az Eb-re, de Luka Modricék általában a nagy tornákon brillíroznak, nem a selejtezőkön. Zlatko Dalicék sorsa hamar eldőlhet, majd, ugyanis Albánia mellett az olaszok és a spanyolok vannak még a csoportjukban. A horvátok márciusban Tunéziával és Egyiptommal csaptak össze egy felkészülési tornán, a mérlegük egy döntetlen és egy győzelem, ami után trófeát is kaptak a barátságos torna megnyeréséért. Sokszor mondtuk már, hogy egy utolsó nagy dobás még benne lehet ebben a csapatban, és most is ugyanezt mondjuk és nem csak azért, mert az Eb előtt nem sokkal legyőzték a portugálokat is.

Croatia v Morocco: 3rd Place - FIFA World Cup Qatar 2022
Luka Modric vb-n kétszer is, Eb-n még soha nem nyert érmet a horvát válogatottal
Fotó: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto

6. Belgium (7.)
A belgák szokásukhoz híven simán jutottak ki a tornára, de ezzel nem is szokott gondjuk lenni. Az aranygeneráció utáni generációnak azonban még mindig a régiektől függ a sorsa, ugyanis Romelu Lukaku és Kevin De Bruyne is alapember lesz még ebben a csapatban, de sok a belső feszültség a csapatnál, Thibaut Courtois nem is lesz ott az Eb-n. A 2022-es világbajnoki égés óta 15 meccse veretlen a belga csapa, amihez márciusban két döntetlent tettek hozzá Anglia és Írország ellen, majd az Eb előtt nyertek Montenegró és Luxemburg ellen. A csapatot ma már Szoboszlaiék korábbi lipcsei edzője, Domenico Tedesco vezeti, méghozzá remekül, így ezúttal is komolyan kell számolni a belgákkal.

5. Portugália (5.)
A 2016-os Európa-bajnok csapat csoportgyőztesként jutott ki a tornára, ahol a végső sikerre talán nem esélyes, de ezúttal is messzire juthat. A csoportból a grúzok, a csehek és a törökök mellől simán tovább kell jutni, onnan pedig bármi lehet. Roberto Martínez csapata a világbajnokság után minden meccsét megnyerte, kivéve a Szlovénia és a Horvátország elleni felkészülési meccset. Cristiano Ronaldo az írek ellen rúgott két gólt, és újabb rekordokat döntött, még benne is bízhatnak a portugálok. A keret bombaerős, a harmadik legértékesebb Európában, így az edző feladata az lesz, hogy megtalálja azt a csapatot, ami a legmesszebb juthat, Ronaldóval vagy nélküle.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo világrekordot döntött
Fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

4. Anglia (2.)
Anglia csapata papíron a legértékesebb, Jude Bellingham, Phil Foden, Bukayo Saka, Harry Kane és Declan Rice piaci értéke is meghaladja a 100 millió eurót. Gareth Southgate csapata három éve megmutatta, nagy tornán is képes a jó szereplésre, ugyanis csak egy tizenegyespárbajra volt a hazai Eb-győzelemtől. A selejtezőket megint simán vették az angolok, márciusban a brazilok elleni vereség és a Belgium elleni döntetlen, valamint az Izland elleni hazai vereség is intő jel lehet. 

Nincs ott az angoloknál a sérült Maguire és nem vitte magával Grealisht sem Southgate, akinek biztosan mennie kell, ha nem jut döntőbe a csapat.

A csoportkör Szerbia, Szlovénia és Dánia mellett nem okozhat gondot, a folytatásban már az edzőnek is nagy szerepe lesz.

3. Spanyolország (4.)
A spanyolok is csoportgyőztesként jutottak ki az Eb-re, ahol az olaszok és a horvátok elleni meccs is komoly teszt lesz Luis de la Fuente csapatának. A brazilok elleni 3-3 nagyon jól nézett ki, a Kolumbia elleni vereség már kevésbé, ezt követően az északíreket és Andorrát végezte ki a csapat.. A spanyol keretbe folyamatosan áramlanak a fiatal tehetségek, mint Pedri, Lamine Yamal vagy Pau Cubarsí, akik mellett a rutinosabbak, mint Rodri vagy Morata aranyat érhetnek és akkor még nem beszéltünk a Real Madrid BL-győztes játékosairól.

2. Németország (3.)
A házigazda németek felszálló ágban vannak Julian Nagesmann vezetésével, és a botladozások is elmúlóban vannak. A házigazdának nem kellett selejtezőkön szerepelnie, és a márciusi felkészülési meccseken a franciák és a hollandok elleni győzelmek hatalmas önbizalmat adhatnak. Toni Kroos visszatérése egyelőre telitalálat, és a fiatalok közül Florian Wirtz is villant. A németek az ukránok elleni döntetlent is simán nyerhették volna, a görögöket legyőzték, Nagelsmann pedig meg is találta az állandó edzőjét, ami elég erősnek tűnik. Ez a csapat könnyedén összeállhat a hazai tornán a közönség támogatásával, és akkor olyan szép eredményt érhet el a csoportellenfelünk, mint a 2006-os, hazai világbajnokságon, ebben pedig már a hazai szurkolók is egyre jobban bíznak.

1. Franciaország (1.)
A 2018-as világbajnok és a 2022-es világbajnoki döntős még mindig Európa legerősebb csapatának tűnik. Didier Deschamps csapata a 2022-es világbajnokság és Tunézia óta kétszer kapott ki, mindkétszer a németektől barátságos meccsen. A francia csapat évek, évtizedek óta bombaerős, aki Európa-bajnok akar lenni, annak a franciákat kell majd megállítania. Felsorolni is nehéz a sztárokat, akiket Kylian Mbappé segíthetik majd a tornán. A még mindig csak 25 éves csatár biztosan fel van dobódva, hogy végre a Real Madrid-játékosa lesz, Dechamps pedig a nehezén már túl van azzal, hogy szűkítette a keretét. A németországi Eb 2024 egyik legnagyobb eseménye lesz, a francia siker alaposan megágyazhatna egy sikeres olimpiai rendezésnek pár héttel később, Párizsban.

Football: International friendly: France v Luxembourg
Mbappé az Eb legnagyobb sztárja lehet
Fotó: AFP or licensors

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!