Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolnál Rúben Amorim és Julian Nagelsmann neve is felvetődött, mint a csapat új vezetőedzője.

Jürgen Klopp 2015 októberében érkezett a Borussia Dortmundtól a Liverpool csapatához, és noha az 56 éves német szakember jelenlegi szerződése 2026-ig szól a Vörösöknél, de január végén a klub bejelentette, hogy a mostani szezon végén az edző saját kérésére távozik a csapattól. A következő vezetőedző személye még kérdéses, és ugyan az egyik legkeresettebbnek számító edző, Xabi Alonso az egyik nagy esélyese a posztnak, a Telegraph arról írt, hogy másik két név is felvetődött, mert Alonso elképzelhető, hogy a Bayern Münchennél folytatja.

RB Leipzig - FC Bayern Munich Sports soccer --- RBL Rasenballsport Red Bull Arena Bundesliga Horizontal
Julian Nagelsmann és Szoboszlai Dominik Lipcse után Liverpoolban is együtt dolgozhat?
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael 

Nagelsmann vagy Amorim lehet a Liverpool új edzője?

Az egyik edzőjelölt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann, akinek a hazai rendezésű Európa-bajnokság végéig tart a szerződése a Nationalelfnél. A hírek szerint pedig a Liverpool tulajdonosának, a a Fenway Sports Groupnak a másik kiszemeltje Rúben Amorim, a portugál Sporting 39 éves trénere, akinek 2026 nyaráig szól a szerződése a bajnoki címre pályázó lisszaboni klubnál. 

A játékosként Benfica-ikon Amorim 2020 óta irányítja a Sportingot, és Nagelsmann és Xabi Alonso mellett a világ egyik legtehetségesebb fiatal edzőjének tartják.

Kapcsolódó cikkek