Nyomozás indul a FIFA-elnök magánrepülőzései miatt

fifa logo
FIFA president Gianni Infantino gestures as he speech during the sign memorandum of understanding with World Health Organization (WHO) aimed at promoting and protecting public health globally through football, on October 4, 2019 in Geneva. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Stefan Keller különleges szövetségi ügyész nyomozást indít Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke ellen, annak évekkel ezelőtti utazásai miatt.

Keller azt vizsgálná, hogy a svájci sportvezető jogszerűen vett-e igénybe magánrepülőgépeket, amikor 2016-ban és 2017-ben Svájcóból a dél-amerikai Suriname-be utazott, ahová vele tartott Michael Lauber, akkori legfőbb ügyész is.

Bármi is lesz a nyomozás végeredménye, az ügy kétségkívül kellemetlen Gianni Infantinóra nézve Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Keller határozottan állítja, hogy az általa megvizsgált iratok elég bizonyítékkal szolgálnak afelől, hogy Infantino ezekkel az utazásokkal bűncselekményt valósított meg, írja az Insidethegames.biz oldal.

Infantino ellen már a FIFA etikai bizottsága is indított egy vizsgálatot a Lauberrel fennálló kapcsolata miatt, de az augusztusban lezárult, és nem találtak bizonyítékot a szervezet első emberének bűnösségére.