Vágólapra másolva!
Minden értelemben extrém sportágat választott magának Orbán Olivér, és sikerült is extrém magasságokig emelkednie benne. A mindössze 20 éves wakeboardos már egy világbajnoki címmel büszkélkedhet, elképesztő trükköket ráz ki a kisujjából, ám a LIMIT ötödik részéből kiderült, hogy elég nyolc apró láb ahhoz, hogy kibillentse a bajnokot megingathatatlannak tűnő egyensúlyából.

Nem voltak idegenek egymás számára: Orbán Olivér és a Limit két házigazdája, Kempf Zozo és Henry Kettner már régebbről ismerik egymást. A műsorvezetők a forgatásokról szóló beszámolókban egyhangúlag a legemlékezetesebbek között említették az Olivérrel forgatott epizódot, hozzátéve, hogy a sportoló hozta a tőle megszokott formát. Ő maga így részletezte a viccesen "gyökérnek" említett stílust:

Ahogy vége a szezonnak, a vízről a beltérbe kényszerülnek a wakeboardosok Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Zozóval kifejezetten szoros a kapcsolatunk, mondhatom, hogy barátok vagyunk, szóval amikor előkerül a kamera, kicsit elfajulnak a dolgok. Nem szoktam magam visszafogni, szerintem ők sem finomkodtak, jutott bőven egymás ugratásából. Elképesztően jó hangulatban telt a forgatás, az egész egy nagy baromkodás volt, lazán és gördülékenyen ment minden."

Mindhárman régről ismerik egymást, Kempf Zozóval (jobb szélen) az extrém sport hozta össze őket Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mindenben a kihívásokat kereső világbajnokot kicsit megviselte az egésznapos forgatás, de ahogy mondja, inkább szórakozásként tekintettek a felvételre.

"Októberben, a forgatás időpontjában már elég rossz volt az idő, ilyenkor már mi is bent készülünk, ezért vettük fel az adást a trambulinparkban.

Van egy ilyen edzésformánk, gumiasztalon gyakorolunk, ez önmagában elég fárasztó, a forgatás miatti átállások pedig jól széttöredezték az egészet.

De egyáltalán nem volt munkaízű, a barátaimmal voltam, és azt csináltam, amit szeretek. Reggel fél nyolctól délután háromig forgattunk, viszonylag elfáradtam."

Kihívásból most sem volt hiány Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem ez volt az első alkalom, hogy Orbán Olivér kamerák elé állt, de mint mondja, sok mindenben különleges volt a munka a Limittel.

"Voltak már különféle Youtube videók, amikben meg tudtam mutatni magam, de ilyen profi körülmények között, profi stábbal még nem dolgoztam.

Tök jó alkalom, hogy megmutassam szélesebb közönségnek a sportágamat.

Olyanoknak, akik nem ismerik, vagy azoknak, akik csak most gondolkodnak rajta, hogy kipróbálják, de nem tudják, hogyan kellene nekivágni. Szerintem ez nagyon jó lehetőség."

Itt könnyű volt fejre állni Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar wakeboard világbajnok elárulta azt is, hogy a gumiasztal legfeljebb negyven százalékban tudja visszaadni a vízen bemutatott trükköket, de új forgásirányokat lehet rajta gyakorolni. A műsorvezetőknek kitalált kihívásban Kempf Zozo és Henry Kettner meg is mutatták, hogy mennyire nehéz a wakeboard szárazon, habár Zozo számára nem volt annyira ismeretlen a terep.

Limit werk, Orbán Olivér, 2021.10.18., Kempf Zozo, Henry Kettner Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Három trükköt csináltattam meg velük, és az kapta az aznapi pontot, aki saját magához mérten a legjobban teljesített.

De nem csak a műsorvezetők találták kényelmetlen szituációban. A villámkérdések alatt sikerült alaposan meglepniük a házigazdáknak Orbán Olivért.

"Nem jöttem zavarba egyetlen kérdéstől sem, de amikor a félelmeimről volt szó, és

egy üvegben odadobtak nekem egy műanyag pókot, na ott megremegett a lábam,

mert egyszerűen undorodom tőlük. Inkább megpróbálok bármilyen kivitelezhetetlennek tűnő trükköt, mint hogy akármilyen formában pókokkal kerüljek kapcsolatba."