Vágólapra másolva!
Rendkívül fordulatos, izgalmas összecsapáson szenvedett vereséget a címvédő New Jersey Devils a szomszédvár Islanders otthonában. A Capitals idegenben nullázta le az Atlantát, míg a Calgary hosszabbításban győzött a Philadelphia vendégeként.

Nagyszerűen kezdte a Szigetlakók elleni vendégjátékát a Devils, hiszen a fiatal center, Michael Rupp duplájával korán kétgólos előnyhöz jutott. Ezt követően Michael Peca lopta közelebb a hazaiakat - még az első harmadban -, majd a második játékrészben mindössze 23 másodpercre volt szükségük a hazaiaknak, hogy Kenny Johnson révén kiegyenlítsék hátrányukat.

Mindössze négy perccel később - a mérkőzésen utoljára - ismét vezetéshez jutott a Devils: John Madden nagyszerű egyéni alakítás végén mattolta Garth Snowt. A harmad derekán Trent Hunter ismét egalizált, a döntés pedig az utolsó húsz percre maradt.

A mindent eldöntő történéseket aztán nem mindennapi módon sűrítették össze a küzdő felek, hiszen a játékrészben esett három gólt sikerült belezsúfolniuk összesen 30 másodpercbe. Jason Blake - a találkozó során először - a hazaiakat juttatta előnyhöz (13:55), Brylin azonban visszahozta a Devils reményeit (14:12), hogy azután Alekszej Jasin végleg eldöntse a csatát (14:25).

Eredmények:
New York Islanders - New Jersey Devils 5-4
Philadelphia Flyers - Calgary Flames 2-3 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Washington Capitals 0-5
Montreal Canadiens - Boston Bruins 1-1
Pittsburg Penguins - Buffalo Sabres 2-1
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3-0
Nashville Predators - Vancouver Canucks 1-2 - hosszabbítás után
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 2-1 - hosszabbítás után
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 4-2