LeBron James pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el

Los Angeles Lakers v Golden State Warriors GettyImageRank1 Second SPORT VERTICAL Basketball - Sport CROUCHING USA California BENCH Pain Color Image Oakland - California Photography LeBron James Los Angeles Lakers Golden State Warriors NBA NBA Pro Basketba
LeBron James a 32 000 pontján kívül sok mindennek nem örülhetett
Vágólapra másolva!
Az Indiana Pacers 136-94-re legyőzte a Los Angeles Lakers csapatát az NBA legutóbbi játéknapján, a vendégek játékosa, LeBron James 16 éves pályafutása legnagyobb arányú vereségét szenvedte el.

A Los Angeles Lakers 136-94-re kapott ki az Indiana Pacers vendégeként, ez volt LeBron James eddi pályafutásánal legsúlyosabb veresége az NBA-ben.

James 16 éve pattogtat az NBA-ben, eddig két 35 pontos zakó volt a legnagyobb veresége, de akkor még a Cleveland játékosa volt,

"Az Indiana 33 pontot dobott a 19 eladott labdánk után, innen pedig nem lehet visszakapaszkodni. Az időeltolódással is nehezen küzdöttünk meg, a védekezésünk nem állt össze úgy, mint a korábbi meccseken" - mondta James a meccs után, aki a sérülése miatt kihagyott 17 mecset, egy körrel ezelőtt tért vissza.

LeBron James a 32 000 pontján kívül sok mindennek nem örülhetett Forrás: AFP/2018 Getty Images/Thearon W. Henderson

James egyébként már a harmadik negyed vége előtt leült a kispadra, a negyedikben már be sem állt. Így is 18 pontig, 9 gólpasszig és 7 lepattanóig jutott. A hazaiaknál Bojan Bogdanovic 24, Myles Turner 22, Edmond Sumner és Domantas Sabonis 17-17 pontot dobott.

A Pacersben nem szerepelhetett a sérült Oladipo. A hazai nézők egyébként végig froclizták a vendégeket, a büntetődobóknak végig zúgott a "LeBron elcserél téged" kórus, ugyanis a hírek szerint a Lakers már minden követ megmozgatott a Pelicans sztárjáért, Anthony Davisért, öt-hat játékost is küldenének érte draftjogok mellé.

Jó a hangulat:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lakers season summarized in a video.

House of Highlights (@houseofhighlights) által megosztott bejegyzés,

Az is beszédes volt, ahogy LeBron a padon ült a meccs vége felé, teljesen egyedül.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Lakers bench.

House of Highlights (@houseofhighlights) által megosztott bejegyzés,

James egyébként így is átlépte a 32 ezer pontos határt, amivel már ötödik az örökranglistán.

A nyugaton harmadik Oklahoma City Thunder sztárjai vezetésével győzte le 11 ponttal a sokáig jól játszó, vendég Orlando Magicet. A harmadik negyed elején még 12 pontos hátrányban álló házigazdáknál Paul George 39 pontot, míg Russel Westbrook 16 pontot, 16 gólpasszt és 15 lepattanót szerzett. Utóbbi játékos sorozatban hetedik meccsén ért el tripla duplát (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű eredményt), ami korábban csupán Wilt Chamberleinnek, Oscar Robertsonnak és Michael Jordannek sikerült a liga történetében. A rekordot Chamberlein tartja kilenc meccsel.

A Thundernél is nagyobb fordítást mutatott be a Los Angeles Clippers, mely három perccel a harmadik szakasz vége előtt 20 ponttal volt lemaradva a Charlotte Hornets vendégeként. A Clippers ezt követően viszont kiválóan játszott, már a negyedik negyedig nyolcra csökkentette hátrányát, majd kiélezett végjátékot követően két ponttal megnyerte a találkozót. A győztes kosarat a találkozó legjobbja, a 34 pontos Tobias Harris szerezte 3.4 másodperccel a dudaszó előtt.

A nap keleti rangadóján a második Toronto Raptors az ötödik Philadelphia 76ers csarnokában tudott győzni. A kanadai gárdában hatan is legalább tíz pontot szereztek, Kawhi Leonard 24, Kyle Lowry és Serge Ibaka 20-20 pontig jutott.

A Raptors annak ellenére is nyerni tudott, hogy a 76ers centere, Joel Embiid uralta a palánk alatti területet, 37 ponttal és 13 lepattanóval zárt, s a szezonban már 44. alkalommal ért el dupla duplát.
A philadelphiaiak hazai pályán 27. meccsükön csupán a hatodik vereségüket szenvedték el az idényben.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Los Angeles Clippers 115-117
Cleveland Cavaliers-Boston Celtics 96-103
Indiana Pacers-Los Angeles Lakers 136-94
New York Knicks-Detroit Pistons 92-105
Memphis Grizzlies-Minnesota Timberwolves 108-106
Oklahoma City Thunder-Orlando Magic 132-122
Philadelphia 76ers-Tronto Raptors 107-119
Portland Trail Blazers-Miami Heat 108-118