LeBron Jamest két NFL-csapat is próbajátékra hívta

New York Giants v Dallas Cowboys GettyImageRank2 NFL Horizontal AMERICAN FOOTBALL
ARLINGTON, TX - SEPTEMBER 08: NBA player Lebron James of the Miami Heat throws a football at AT&T Stadium before a Sunday night game between the New York Giants and the Dallas Cowboys on September 8, 2013 in Arlington, Texas. Ronald Martinez/Getty Images/AFP (Photo by RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az eddig sem volt titok, hogy a középiskolás LeBron James az amerikaifocival is jó kapcsolatot ápolt, mielőtt elkötelezte volna magát a kosárlabda mellett. Minden idők egyik legjobb kosarasa most azt is elárulta, hogy már jócskán NBA-karrierje közepén is kapott ajánlatot két NFL-csapattól.

A korához képest mindig nagyon magas és erős James szélső elkapót játszott az akroni St. Vincent-St. Mary gimnázium csapatában, méghozzá nem is rosszul. Másodikosként bekerült az Ohio állami válogatottba (all-state), harmadikosként pedig az állami bajnokság elődöntőjéig jutott a sulijával, és nem sok híja volt, hogy a nagy nevű Notre Dame Egyetem futballösztöndíjasa legyen.

A foci mellett persze aktívan kosarazott is, és végül emellett tette le voksát, így a 2003-as draft első választottjaként lecsapott rá a Cleveland Cavaliers csapata. Most a The Athletic nevű lapnak adott hosszú interjújában pedig elárulta, hogy még közel tíz évvel azt követően is kapott megkeresést, mégpedig a legmagasabb szintről, hogy utoljára komolyabb szándékkal tojáslabdát vett volna a kezébe.

Mint meséli, az NBA 2011-es, bérvita miatti leállása (lockout) során - a szezon október helyett csak december 25-én rajtolt el - két NFL-csapat, a Dallas Cowboys és a Seattle Seahawks is meghívta próbajátékra, utóbbi csapattól még egy nevével ellátott mezt is kapott a meghívó mellé.

James azt is elárulta, hogy a Cowboys hívása annyira megmozgatta a fantáziáját, hogy elkezdte feleleveníteni az edzései során a régi focis gyakorlatokat. Bár biztos benne, hogy 27 évesen még át tudott volna nyergelni az NFL-be, mégis a maradás mellett döntött, amit bizonyára nem bánt meg, hiszen a szezon végén, 2012 júniusában megszerezte első bajnoki címét a Miami Heattel, amit a későbbiekben még további három elsőség (a Heattel, a Cavaliersszel és a Los Angeles Lakersszel), valamint számtalan díj és rekord követett.