Vágólapra másolva!
Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya döntött: a június 9-én kezdődő, hazai rendezésű világbajnokságon Jens Lehmann lesz a Nationalelf első számú hálóőre.
Vágólapra másolva!

A szakembert hosszú ideje támadták a miatt, hogy nem tette le a voksát sem a Bayern München kapujában mostanában gyenge teljesítményt nyújtó Oliver Kahn, sem az Arsenalban parádézó - a kapott gól nélküli 749 percével szerdán Bajnokok Ligája-rekordot elért - Lehmann mellett.

A tréner pénteken közölte döntését Kahnnal, aki a 2002-es világbajnokságon az ezüstérmes német csapat egyik alapembere volt.

"Rendkívül csalódott vagyok. Bevallom, nem erre a döntésre számítottam. Egyelőre nem tudom, vállalom-e a cserekapus szerepét. Alaposan át kell gondolnom a kialakult helyzetet, végleges elhatározásom nyilvánosságra hozatalát úgy időzítem, hogy ne zavarjam meg a válogatott nyugodt világbajnoki felkészülését" - reagált a hálóőr.

Jürgen Klinsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya szerint Lehmann jobban beleillik a válogatott taktikai elképzeléseibe: "Két világklasszis kapus közül kellett választanom. Ez volt életem legnehezebb döntése és a legborzasztóbb pillanat akkor jött el, amikor Oliverrel közöltem a végeredményt. A két kapust kollégáimmal folyamatosan figyeltük, elemeztük és Lehmann mindig egy picivel Kahn előtt járt. Egészen apró dolgok döntöttek, de úgy érzem, nem bánjuk meg döntésünket. Oliver természetesen nagyon csalódott, de profihoz méltó módon fogadta a hírt. Biztos vagyok benne, hogy ha megemésztette a számára kedvezőtlen döntést, akkor átgondolva a helyzetet, megfelelő elhatározásra jut majd."