Drogterápia és pszichiátria vár Winona Ryderre

Vágólapra másolva!
Nem készülnek börtönbüntetést kérni az ügyészek Winona Ryder amerikai színésznő folyó ügyében. Ehelyett közmunka, drogterápia és pszichiátriai kezelés várhat rá.
Vágólapra másolva!

Forrás: EPAMint arról az [origo] korábban beszámolt, a kaliforniai esküdtszék 12 tagja bűnösnek találta Winona Ryder színésznőt nagy értékű lopás és vandalizmus elkövetésében, de az üzletszerű lopás vádját nem tartották megalapozottnak. Az amerikai színésznő tavaly decemberben egy butikból szeretett volna fizetés nélkül távozni másfélmillió forint értékű áruval. A hatályos törvények szerint akár több év börtönbüntetés is várhatott volna rá.

Az ügyészek kedden benyújtott kérelmükben nem javasolják a börtönbüntetést. Javaslatuk 60 nap közmunka, 10 ezer dollár bírság, valamint drogterápia és pszichiátriai kezelés a színésznő kleptomániájának gyógyítására. Kiderült ugyanis, hogy letartóztatásakor Rydernél 8 különféle fájdalomcsillapító és nyugtató volt, ezek nagy részét különféle álneveken vásárolta. Emellett fény derült arra is, hogy a színésznőt több boltban is rajtakapták nagy értékű lopott árúval, azonban az üzletek eltekintettek a feljelentéstől.