Versenyképes a magyar street food?

street food
Vágólapra másolva!
Magyarország idén első alkalommal száll ringbe a győzelemért a European Street Food Awardson. A hazai előválogatóra a versenyzők hét kategóriában adhatják le nevezéseiket. Közülük kerül majd ki Magyarország legjobb street food ételét kínáló vendéglátóegysége, aki a berlini szuperdöntőn képviselheti hazánkat.
Vágólapra másolva!

A European Street Food Awards jelenleg az egyik legnagyobb street food verseny a világon. Idén először Magyarország is csatlakozik a megmérettetéshez.

Forrás: Hungarian Street Food Awards

A hazai előválogatóra 2018. augusztus 31-ig lehet jelentkezni hét különböző kategóriában: vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza.

A verseny nevezési határidejét követően egy héten keresztül zajlik majd a közönségszavazás, ezzel párhuzamosan a szakmai zsűri is teszteli és véleményezi az indulókat.

A vélemények összesítése alapján derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot a European Street Food Awards döntőben, Berlinben.

A hazai válogatón további tíz díjat is kiosztanak: nem csak az adott kategóriák győztesei részesülnek jutalomban, de díjazzák a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet és a legszebb magyar food truckot is.

A European Street Food Awards döntőjét 2018. szeptember 28-29-én rendezik meg Berlinben. Bővebb leírást a versenyről ezen a linken talál.