5 egyszerű avokádós finomság Michelin-csillagos séfektől

legfinomabb rántott alapanyagok
Noha nem zöldség, de az avokádó is isteni bundázva! Sima liszt helyett forgassuk meg mandulalisztben, így még finomabb lesz. Tálaljuk ketchuppal
Vágólapra másolva!
Az avokádó egy sokoldalú alapanyag, amelyet rengetegféleképpen elkészíthetünk. Legyen szó reggeliről, ebédről, vacsoráról, az avokádó bármely étkezés sztárjává válhat. Kiváló ásványianyag- és vitaminforrás, C-, E-, K- és B6-vitamin, valamint riboflavin, niacin, folát, pantoténsav, magnézium és kálium is van benne. A közelmúltban öt Michelin-csillagos séf adott interjút egy amerikai médiavállalatnak. Elárulták, melyik a kedvenc avokádós receptjük. Ezeket a recepteket hoztuk el most önnek!
Vágólapra másolva!

Rántott avokádó

David Shim séf kedvence a kívül ropogós, belül krémes sült avokádó. Ehhez mindössze 4 hozzávalóra van szükség: 1 avokádóra, 1 bögre lisztre, 1 tojásra és 50 zsemlemorzsára. Először vágjuk ékekbe az avokádót, majd panírozzuk be a szokott módon:

forgassuk meg a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, végül süssük ki zsírban vagy olajban.

Avokádó raita

Srijith Gopinathan, a San Francisco-i séf a raitában szereti használni az avokádót. A raita egy indiai fűszeres, joghurtos mártogatós. A receptje nagyon egyszerű: keverjünk össze 1 apróra vágott avokádót, 1 apróra vágott hagymát, 2 bögre joghurtot, 2 evőkanál citromlevet, 1 evőkanál apróra vágott gyömbért, 2 evőkanál aprított koriandert, 1 apróra vágott paradicsomot és egy kis sót.

Rántott avokádó. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Avokádós salsa

Dan Kleinhander séf szerint az avokádós salsa szósz kiválóan illik mindenféle csirkés recept mellé. Nagyon egyszerű elkészíteni, mindössze 1 avokádóra, 1 hagymára, 50 g paradicsomra és 2-3 jalapenóra van szükség hozzá. Csak tegyük az összetevőket egy aprítógépbe és dolgozzuk simára.

Avokádós guacamole

Val Cantu, a San Francisco-i főszakács hatalmas rajongója az avokádós guacamole-nak. Azért szereti, mert nagyon egyszerű elkészíteni. Vágjunk fel 1 hagymát, nyomjuk rá 2 lime levét, sózzuk meg, és hagyjuk ázni 10-15 percig.

Ha letelt az idő, adjunk hozzá egy apróra vágott avokádót, 3-4 apróra vágott csilit és 2 evőkanál koriandert. Forgassuk össze és már kész is!

Klasszikus avokádós pirítós

Suzette Gresham séf kedvence, és nagyon könnyen elkészíthető. Csak pirítsuk meg a kenyeret, vágjunk fel egy avokádót, majd egy villával nyomkodjuk szét. Sózzuk meg, forgassuk át a keveréket, és kenjük meg vele az avokádót. Még finomabb, ha csepegtetünk rá egy kis mézet.