Egye magát boldoggá 3 nap alatt!

diéta, saláta, fitt
Vágólapra másolva!
Christine Bailey, a The Brain Boost Diet Plan könyv szerzője, egyszerű tippeket ad hangulatunk fokozására. Az ősz beköszöntével a napos órák száma is egyre jobban csökken, ami rányomja a bélyegét a hangulatunkra és a közérzetünkre. Sokat esik az eső, szürke az idő, mi pedig észrevétlenül azonosulunk az időjáráshoz. A rossz hangulat és a depresszió bármely korosztályt érintheti. Ha motivációhiánnyal vagy lelkesedéshiánnyal küzdünk, akkor mindenképp érdemes átgondolni az étrendünket.
Vágólapra másolva!

Étrendünk, életmódunk hatással lehet a hangulatunkra. Szerencsére sok olyan élelmiszer és étel létezik, amely mosolyt csalhat az arcunkra. Ezek az ételek biztosítják a megfelelő tápanyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

Kezdjük el ma a boldogságdiétát, csináljuk három napig, és figyeljük az eredményeket!

Kattintson a képre, galéria nyílik a stratégiai lépésekkel és az élelmiszerekkel!

vásárlás, bolt, élelmiszer
zöldség
avokádó
chiamag
zöld tea
tojás
savanyúság savanyú káposzta
vásárlás, bolt, élelmiszer
zöldség
avokádó
chiamag
zöld tea
tojás
savanyúság savanyú káposzta
vásárlás, bolt, élelmiszer
zöldség
avokádó
chiamag
zöld tea
tojás
savanyúság savanyú káposzta

3 napos étkezési terv

1. nap

Reggeli - Zabpehely

Keverjünk össze előtte való este egy tálban 40 g zabpelyhet, 1 kis banánt, 1 teáskanál mogyoróvajat, 1 evőkanál kakaóport és 125 ml tejet. Reggel fogyaszthatjuk joghurttal vagy bogyós gyümölcsökkel.

Ebéd - Burrito csirketál

Pirítsuk meg a feldarabolt csirkét egy kis zsíron, fűszerezzük oregánóval, csiliporral, fokhagymaporral, őrölt köménnyel, sóval és borssal. Tálaljuk rizzsel, kukoricával és feketebabbal.

Vacsora - Garnéla édesburgonyával

Mossuk meg a garnélát, távolítsuk el a fejét. Olvasszunk fel vajat egy serpenyőben, pirítsunk meg rajta 4-5 gerezd összetört fokhagymát. Adjuk hozzá a 250 g garnélát, és pároljuk meg. Tálaljuk petrezselyemmel megszórva és sült édesburgonyával.

2. nap

Reggeli - Rántotta spenóttal

Verjük fel a tojást, forgassuk meg benne a spenótot, és csináljunk belőle rántottát a szokott módon. Nagyon egyszerű, és gyorsan megvan.

Ebéd - Citromos káposzta csicseriborsóval

Tépkedjünk egy tálba 150 g kelkáposztát. Keverjünk össze 1 evőkanál tahinit, 1 evőkanál citromlevet, sót, borsot, köményt és egy kis szójaszószt. Öntsük a káposztára. Főzzünk meg egy fél adag csicseriborsót, tálaljuk a káposztával, koktélparadicsommal, uborkával és pirított magvakkal.

Vacsora - Csilis pulyka rizzsel és brokkolival

Keverjünk össze 100 g pirított, darált pulykahúst, fél bögre apróra vágott paradicsommal, 1 evőkanál csilipasztával és vörös babbal. Rottyantsuk össze, majd tálaljuk rizzsel és pirított brokkolival.

3. nap

Reggeli - Energetizáló ital

Keverjünk össze 150 ml kávét, 150 ml mandulatejet, 1 teáskanál kókuszolajat, 1 teáskanál mogyoróvajat, 1 evőkanál fehérjeport. Melegítsük fel, és igyuk meg a reggeli mellé, amely legyen zöldségekben gazdag.

Ebéd - Sült csirke savanyú káposztával

A csirkehúst bepanírozhatjuk vagy megsüthetjük sütőben is. Tálaljuk nyers zöldségsalátával és savanyú káposztával.

Vacsora - Grillezett bárányhús padlizsánnal

Pácoljuk be a bárányhúst ízlés szerint, majd grillezzük meg minigrillen vagy grillserpenyőben. Tálaljuk grillezett padlizsánnal és nyers zöldségsalátával.

Étkezések között fogyaszthatunk joghurtot, kefirt, gyümölcsöket, zöldségeket mártogatóssal, olajos magvakat, házi müzlit, étcsokoládét stb.

Forrás