A banánkenyér tökéletes módja a kissé megbarnult banán felhasználásának. Igen ám, csakhogy most a töknek van szezonja, és bizony megesik, hogy többet sütünk és ránk marad. A banánkenyér receptjét ebben az esetben is elő lehet venni, hogy beledolgozzuk a megmaradt tököt. Annyi a különbség, hogy nem banánkenyér lesz a neve, hanem tökös kenyér. Próbálja ki!

Tökös kenyeret nagyon könnyű készíteni. Ráadásul finom is! Az elkészítésével idézhetünk egy kis őszt a konyhába is,

hiszen az őszi fűszerek is előkerülnek a szekrényből, mint a gyömbér, a fahéj és a narancs héja.

Nézzük meg, mire van szükségünk!

A hozzávalók a következők: 160 g vaj, 4 evőkanál méz, 1 tojás, 250 g tök, 50 g barnacukor, 350 g liszt, 1 evőkanál sütőpor, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 1 evőkanál fahéj.

Tökös kenyér. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a mézet, míg jól összeáll. Adjuk hozzá a tojást és a tököt. Keverjük jól össze, majd dolgozzuk el benne a barnacukrot, a sütőport, a lisztet, a fűszereket és a narancs héját.

Így kapunk egy illatos masszát, amelyet egyszerűen csak bele kell öntenünk a sütőpapírral kibélelt kenyérformába.

Tegyük a sütőbe, süssük 50 percig, várjuk meg míg kihűlik, majd tálaljuk cukorral és fahéjjal megszórva.

Isteni választás reggelire egy kis lekvárral vagy joghurttal, illetve tízóraira és uzsonnára is. A gyerekek különösen imádni fogják!