10 tipp ahhoz, hogy elkerülje a túlevést

currys csirke, curry, csirke, étel
Ezt a 10 tippet betartva elkerülheti a túlevést
Vágólapra másolva!
Nem mindig tud az ember parancsolni magának, amikor a kedvenc főétele vagy desszertje kerül az asztalra. Sokszor csak akkor hagyjuk abba az evést, amikor már azt érezzük, hogy egy falat sem férne belénk. Az ilyen esetek után gyorsan jön a megbánás és a lelkiismeret-furdalás, azonban mindez elkerülhető, ha betartja az alábbi tippeket.
Vágólapra másolva!

Létezik egy mondás, miszerint már csak a szemünk kívánta és ez tökéletesen kifejezi, hogy az újabb adagot már nem azért ettük meg, mert éhesek maradtunk, hanem mert nem tudtunk megállni. Azonban a túlevést el lehet kerülni és nem is kell semmi extra, különleges dolgot beiktatni az étrendbe vagy kipróbálni valami csodaszert, hiszen pofonegyszerű praktikákat hívhatunk segítségül annak érdekében, hogy legyőzzük ezt a vágyat. Csak ezt a 10 dolgot kell betartani hozzá. 

1. Csak akkor egyél, amikor éhes vagy

A gyomrunk korgásával a szervezet azt jelzi, hogy ideje enni, vagyis feltölteni az energia raktárainkat, ezért érdemes odafigyelni erre a jelzésre. Ugyanis, ha akkor kezdünk el enni, amikor nem is vagyunk éhesen, akkor azt sem fogjuk tudni, hogy mikor kell abbahagyni.

currys csirke, curry, csirke, étel
Ezt a 10 tippet betartva elkerülheti a túlevést
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 nelea33/Shutterstock 

 2. Egyél lassan 

Ahol rövid az ebédszünet, vagy rohanni kell két meeting, esetleg két tanóra között, ott nincs idő arra, hogy lassan, nyugodtan falatozgassunk. 

A habzsolás emésztési gondokat eredményezhet, hiszen nincs ideje a nyálnak előemésztenie az ételt, nem is rágjuk meg alaposan a falatot, ráadásul sok levegőt is lenyelhetünk.

 A gyomornak nagyjából húsz perc kell, hogy "közölje az aggyal", hogy megtelt, így könnyű belátni, hogy a villámgyors evés, ami alig pár percig tart, szinte magában hordozza a túlevés veszélyét.

A maradék 8 tippért kattintson a Mindmegette cikkére!