24 órás programozói versenyt hirdettek

Vágólapra másolva!
Május közepén immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a BME Nyílt 24 órás Programozói Csapatversenye, amelyre idén először külföldi csapatok jelentkezését is várják.
Vágólapra másolva!

A 24 órás programozói verseny elsődleges célja az, hogy informatikushallgatóknak és már végzett, az iparban dolgozó profiknak lehetőséget nyújtson önmaguk határainak megismerésére extrém körülmények között - derül ki az esemény beharangozó sajtóközleményéből.

A 24 órás programozói verseny honlapjahttp://www.challenge24.org

III. BME Nemzetközi Nyílt 24 órás Programozói Csapatversenyt 2003. május 16. és 18. között tartják meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával. A 4000 euró összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, és pontosan 24 órán át tart. A számos részfeladat egy probléma köré épül, melynek megoldása a résztvevők részéről széles körű informatikai ismereteket igényel, ideértve a programtervezést, kódolást, hálózati ismereteket, valamint a mesterséges intelligenciát is.

Az alapszintű ismeretek készségszintű használata létkérdés, szükséges ugyanakkor, hogy képesek legyenek a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozásával új ismeretek elsajátítására is. A fejlett problémamegoldó készség ilyen esetben szintén nélkülözhetetlen.
A csapatok a verseny ideje alatt tetszőleges fejlesztőeszközöket és segédanyagokat használhatnak, a feladatot a helyszínen üzembe helyezett, saját számítógépeiken oldják meg, úgy, hogy természetesen semmilyen külső segítséget nem vehetnek igénybe, így internetet, mobiltelefon sem használhatnak.

A szervezők idén először nemzetközi szinten hirdetik meg a versenyt, amelyre világ bármely országából lehet jelentkezni. A várható fokozott érdeklődés miatt április 12-én előválogatóra kerül sor az interneten keresztül, amelyet követően a legjobb 40 csapat vesz részt a versenyen, amelyre április 4-ig lehet benevezni az esemény honlapján.