Robbanó mobiltöltőket hív vissza a Sony Ericsson

Vágólapra másolva!
A Sony Ericsson több százezer mobiltelefon-töltőt hív vissza az Egyesült Királyságban, mivel azok egy belső hibájuk miatt kigyulladhatnak vagy akár fel is robbanhatnak.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson a Thaiföldön gyártott, CSD-13 típusjelű mobiltöltőkből összesen 350 ezer darabot hív vissza, mivel azok egy esetleges belső hibájuk miatt felrobbanhatnak, illetve megrázhatják használóikat.

Sony Ericsson linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/hirkozlestechnika,_tavkozles/telefon/mobiltelefonok/mobilkeszulekek/Sony_Ericsson/

Az érintett töltők a BML 162 099/3 R1A azonosítót viselik, Sony Ericsson T68i, T300, T310 és T610-es mobiltelefonokkal, egyes Bluetooth head-setekkel kerültek forgalomba, illetve önmagukban is megvásárolhatók voltak. A hibás töltőket az Egyesült Királyságban hozták forgalomba. A gyártó PR-menedzserének közlése szerint tudomásuk szerint eddig 10 esetben lépett fel a hibajelenség, ám ez egyik alkalommal sem járt személyi sérüléssel. A vállalat a részére eljuttatott hibás akkutöltőket ingyenesen kicseréli.