Bemutatták az új MagyarOffice-t

Június 20-án bemutatták a Sun StarOffice irodai programcsomagjának forráskódjára épülő, magyar fejlesztésű MagyarOffice legújabb változatát.

A tavaly december végén bemutatott MagyarOffice alapváltozatából eddig mintegy 7-8 ezer licencet adtak el - közölte Banai Miklós, a MultiRáció Kft. ügyvezető igazgatója a MagyarOffice integrált irodai szoftver  továbbfejlesztett, Standard változatát bemutató sajtótájékoztatón június 20-án Budapesten.

Hozzátette: úgy tervezték, hogy a cégnek az idén 150 millió forint árbevétele származik a MagyarOffice eladásából, és a terv 70 százaléka eddig már teljesült.

Az új, Standard verzió az alapváltozathoz képest magyar nyelvű súgóval, internetes böngészővel, levelezővel és csevegőprogrammal, valamint helyesírás-ellenőrzővel is rendelkezik Az új verzióban megtalálható egy térképes diagramkészítő program is, amely a statisztikai adatok többféle térképes megjelenítését teszi lehetővé.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az elmúlt időszakban létrehozták a MagyarOffice kereskedelmi hátterét, s ma már 300 viszonteladó, nagykereskedő és kiskereskedő kínálja a szoftvert. Szavai szerint a kis- és közepes vállalkozók jól fogadták a MagyarOffice alapváltozatát, s egyre több intézmény, önkormányzat is érdeklődik a termék iránt.

Várhatóan októberben jelenik meg az integrált irodai szoftver professzionális változata, amely adatbázis-kezelőt, angol-német helyesírás-ellenőrző programot, valamint multimédiás megoldásokat is tartalmaz majd.

Kapcsolódó link:

MagyarOffice

Korábban:

Érkezik a StarOffice 6.0